Buka ménu utama

Karéta api Argo Bromo Anggrék

Karéta api Argo Bromo Anggrék
Surabaya Pasarturi-Gambir PP.
KA Argo Bromo Anggrek Stainless Steel.jpg
Karéta api Argo Bromo Anggrék nu tos maké rangkaian Stainless Steel
Informasi
Sistem Karéta api éksprés jeung Luxury
Kelas Éksekutip argo
Status Beroperasi
Lokal Daop 8 Surabaya
Stasion terminus Stasion Gambir
Stasion Surabaya Pasarturi
Operasi
Dibuka 1995
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi VIII Surabaya
Lokomotip CC203, CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Listrik -
Gancangna operasional 70-120 km/jam
Titik pangluhurna ?

Karéta api Argo Bromo Anggrék nyaéta karéta api éksprés kelas éksekutip argo (K1) anu ngalayanan rute Stasion Gambir - Stasion Surabaya Pasarturi.[1] Karéta ieu mangrupa karéta éksprés panggancangna di Indonésia, lantaran karéta ieu diheulakeun lamun aya pasilangan/pasusulan.[1] Perjalanan karéta ieu 9 jam jeung jarak ditempuhna nyaéta 720 km ruteu Jakarta - Semarang - Surabaya.

Stasion nu dilayananÉdit

Karéta api Argo Bromo Anggrék ngan eureun di sababaraha stasion, nyaéta:

Spesifikasi karétaÉdit

Karéta ieu geus make rangkéan hibahanna Karéta api Argo Sindoro/Karéta api Argo Muria jeung rangkéan taun 2019 nu berbodi Stainless Steel dijieun ku PT. INKA Madiun. Sedangkeun sabagian trainsét ex-Argo Bromo Anggrek (K1 0 97 xx SBI nugi ka K1 0 01 xx SBI) dimutasi ka Dipo Induk Semarang Poncol (SMC) pikeun digunakeun dina KA Argo Sindoro jeung Argo Muria.

Berikut ieu Spesifikasi karéta nu geus make rangkéan berbodi Stainless Steel :

  • Lokomotip CC206
  • 9 karéta éksekutip argo Stainless Steel (K1 18/19)
  • 1 karéta pembangkit Stainless Steel (P 19)
  • 1 karéta makan Stainless Steel (M 19)
  • 1 karéta luxury Stainless Steel (K1 19)
  • 1 karéta bagasi (B)[1]

JadwalÉdit

Karéta api Argo Bromo Anggrék dijalankeun 4 kali, beurang jeung peuting.[1] Jadwal nu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia Basa Indonésia.

InsidénÉdit

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. a b c d e Informasi dan jadwal KA Argo Bromo Anggrek (id) diakses tanggal 29 Desember 2015
  2. a b c Okezone.com: Kecelakaan Kereta di Subang, Dua Jalur Tak Bisa Dilintasi (id) diakses tanggal 29 Desember 2015

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia