Buka ménu utama

Stasion Cipunegara (CRA) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Kiarasari, Compréng, Subang. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +21 m ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus.

Stasion Cipunegara
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun CRA.png
  • Singgetan: CRA
  • Nomor: 0909
Cipunegara sta 120402-0456.jpg
Stasion Cipunegara, 2012
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténSubang
KacamatanCompréng
DésaKiarasari
Kodeu pos41257
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi III Cirebon
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+21 m
Perenahna[2]km 131+554 lintas JakartaJatinegaraCikampékCirebon PrujakanPrupukPurwokertoKroya
LayananNgan pikeun pasusulan antarkaréta api.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 2 dan 3: sepur lurus)
Jumlah péronHiji péron sisi sarta tilu péron pulo nu sarua-rua rada jangkung
Rohangan panumpang, 2010

Sanajan diaranan Cipunegara, stasion ieu perenahna lain di Kacamatan Cipunagara, tapi di wétaneunana. Stasion ieu ogé teu jauh ti Walungan Cipunagara.

InsidénÉdit

Di tanggal 11 Nopémber 2015, karéta api Argo Bromo Anggrék nabrak mobil box di palintasan anu euweuh palangan. Ku sabab kitu, lokomotipna anjlok sarta kaluar tina nalika rék asup Stasion Cipunegara. Kajadian ieu ngabalukarkeun babaraha lalampahan karéta api kaganggu.[3]

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Salam, Bram. "Usai tabrak truk, KA Argo Bromo anjlok di Cipunagara Subang | merdeka.com" (dalam bahasa en). merdeka.com. https://www.merdeka.com/peristiwa/usai-tabrak-truk-ka-argo-bromo-anjlok-di-cipunagara-subang.html. Diakses pada 2018-05-04 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cikampék-Cirebon
Stasion saméméhna:
Stasion Pegadén Baru
Stasion saenggeusna:
Stasion Haurgeulis
 

Koordinat: 6°27′19″S 107°52′58″E / 6.45528°S 107.88278°E / -6.45528; 107.88278