1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  
Tanggal ieu dina sawatara taun panungtung
2019 | 2018 | 2017 | 2016
Baca ogé: Kalénder kajadian

11 Nopémber nyaéta poé ka-315 dina sataun (ka-316 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 50 poé.

KajadianÉdit

  • 1028 – Konstantin VIII tilar dunya, ngeureunan pangawasaanna minangka raja Karajaan Byzantium salila 66 taun.
  • 1572Tycho Brahe nengetan supernova SN 1572.
  • 1673 – Patempuran Hotin Kadua: Pasukan Pasamakmuran Polandia-Lithuania dina pingpinan Jan Sobieski ngéléhkeun Turki Ustmani. Dina patempuran ieu rokét buatan Kazimierz Sieminenowicz hasil digunakeun.
  • 1675Gottfried Leibniz ngébréhkeun kalkulasi integral pikeun munggarannana keur manggihan aréa di sahandapeun grafik y = ƒ(x).
  • 1778 – Pangbantéan Cherry Valley: Pasukan loyalis jeung Indian Seneka nyerang bénténg jeung désa di wétan New York dina Perang Révolusionér Amérika, nelasan leuwih ti 41 warga sipil jeung soldadu.
  • 1839 – Institiut Militer Virginia diadegkeun di Lexington, Virginia.
  • 1869 – Aturan Palindungan Aborigin Victoria ditanjerkeun di Australi, méré wewenang ka pamaréntah pikeun ngatur kahirupan urang-urang Aborigin, nu antukna nungtun kana Generasi nu Dipaling, di mana barudak Suku Aborigin jeung barudak pangeusi pulo-pulo Selat Torres dicarokot ti kolotna terus dipindahkeun ka tempat séjén sangkan kahareupna ngalaman asimilasi.
  • 1965 – PM Rhodesia Kidul Ian Smith sacara sapihak ngadéklarasikeun kamerdékaan koloni Inggris éta jadi nagara Rhodesia nu teu diaku.
  • 1975Angola merdéka ti Portugal.
  • 1977 – Beledugan bahan amunisi di hiji stasion karéta di Iri, Koréa Kidul nelasan saheunteuna 56 jalma.
  • 2000 – Saratus lima puluh lima tukang ski jeung tukang papan luncur maraot nalika hiji karéta kabel kahuruan di hiji torowongan di Kaprun, Austria.
  • 2001 – Jurnalis Pierre Billaud, Johanne Sutton jeung Volker Handloik palastra di Afghanistan nalika serangan kana konvoy nu diiluan ku maranéhna.
  • 2004PLO mastikeun maotna Yassér Arafat ku sabab nu teu kanyahoan. Mahmud Abbas dipilih jadi pupuhu PLO teu lila ti harita.

Nu babarÉdit

Nu pupusÉdit

683Yazid I, khalifah dinasti Umayyah (l. 647)

1028Konstantin VIII, Kaésar Byzantium (l. 960)

2004Yassér Arafat, présidén Otoritas Nasional Paléstina (;. 1929)

Poé peré /poé panginget-ngingetÉdit

Tumbu luarÉdit