Buka ménu utama
Pikeun kagunaan séjén tina Niger, tempo Niger (disambiguasi).

Niger, resmina Républik Niger, nyaéta hiji nagara nu dilingkung di Afrika Kulon, dingaranan dumasar Walungan Niger. Nagara ieu wawatesan jeung Nigeria sareng Bénin di kidul, Burkina Faso sareng Mali di kulon, Aljazair sareng Libya di kalér, sarta Chad di wétan. Ibu kota nagara ieu nyaéta Niamey.

République du Niger
Jamhuriyar Nijar
Républik Niger
Bandéra Niger Lambang Niger
Motto
"Fraternité, Travail, Progrès"
Lagu
La Nigérienne
Location of Niger
Lokasi Niger dina Uni Afrika
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Niamey
13°32′N 2°05′E
Basa resmi
(Basa nasional)
Basa Perancis
(Hausa, Fulfulde, Gulmancema, Kanuri, Zarma, Tamasheq)
Démonim Nigerien (dilapalkeun /naɪdʒɪrɪˈɛn/ atawa /niːˈʒɛəriən/[1][2])
Pamaréntah Républik semi-présidénsial
 -  Présidén Mahamadou Issoufou
 -  Perdana Mentri Brigi Rafini
Kamerdikaan ti Perancis 
 -  Didéklarasikeun 3 Agustus 1960 
Aréa
 -  Total 1.267.000 km² (ka-22)
489.678 mil² 
 -  Cai (%) 0,02
Populasi
 -  Perkiraan  Juli 2011 15.730.754[3] (ka-63)
 -  Sénsus 2001 10.790,352 
 -  Kapadetan 12,1 /km² 
31,2 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2010
 -  Total $11,051 milyar[4] 
 -  Per kapita $755[4] 
GDP (nominal) Perkiraan 2010
 -  Total $5,577 milyar[4] 
 -  Per kapita $381[4] 
Gini? (1995) 50,5 (luhur
HDI (2010) Green Arrow Up Darker.svg 0,261 (handap) (ka-170)
Mata uang Franc CFA Afrika Kulon (XOF)
Zona wanci WAT (UTC+1)
 -  Usum panas (DST) Teu kaobsérvasi (UTC+1)
TLD Internét .ne
Kode telepon +227

Tempo ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. Merriam-Webster Dictionary
  2. Oxford Dictionaries
  3. INS Niger (Basa Perancis)
  4. a b c d "Niger". International Monetary Fund. Diakses tanggal 21 April 2011. 

SumberÉdit

Tumbu kaluarÉdit

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Niger ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
  Définisi kamus ti Wiktionary
  Buku téks ti Wikibooks
  Cutatan ti Wikiquote
  Téks sumber ti Wikisource
  Gambar jeung média ti Commons
  Warta ti Wikinews
  Sumber pangajaran ti Wikiversity

    Tingali ogé Niger di Wikivoyage

Citakan:Niger topics