Buka ménu utama

Stasion Awipari (AW) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Awipari, Cibeureum, Tasikmalaya. Stasion ieu jadi stasion pangwétanna di Kota Tasikmalaya. Stasion ieu boga tilu jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Kiwari stasion ieu ngan ngalayanan pasilangan atawa pasusulan antar karéta api, henteu pikeun naék-turunkeun panumpang.

Stasion Awipari
  • Singgetan: AW
  • Nomor: 1631
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KotaTasikmalaya
KacamatanCibeureum
KalurahanAwipari
Kodeu pos46196
Sajarah
Dibuka1894
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+327 m
Perenahna[2]km 276+848 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananPikeun pasilangan jeung pasusulan wungkul
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur3
Jumlah péron3
Tipeu pasinyalanÉléktrik

Pasilangan antar karéta apiÉdit

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Tasikmalaya
Stasion saenggeusna:
Stasion Manonjaya