Kota Tasikmalaya

kota di propinsi Jawa Barat, Indonésia
Pikeun artikel kabupatén kalayan ngaran nu sarua, tempo Kabupatén Tasikmalaya.


Kota Tasikmalaya nyaéta salah sahiji dayeuh di Propinsi Jawa Kulon, Indonésia. Kacaturkeun 106 Km wétaneun Kota Bandung, dayeuh ieu mayakpak ti munggaran kacamatan Indihiang di beulah kulon dugi ka kacamatan Cibeureum di beulah wétan. Kota Tasikmalaya kawengku ku 10 kacamatan, nu dibagi deui kana 69 kalurahan.

Kota Tasikmalaya
Jawa Nuvola single chevron right.svg Jawa Kulon
Pangkalan TNI AU Wiriadinata, Tasikmalaya.jpg

Pangkalan TNI Angkatan Udara Wiriadinata, Tasikmalaya
Lambang Kota Tasikmalaya.jpeg

Lambang

Jargon: Kota Resik
Locator kota tasikmalaya.png

Peta lokasi Kota Tasikmalaya
Puseur Dayeuh Tasikmalaya
Lega Wilayah 171,61 km²
Kordinat
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
697.550
579.128 (2003) jiwa/km²
Démografi
 · Séké Sélér
Sunda
Agama
Islam, Kristen, Katolik
Basa
Sunda, Indonésia
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
10
69
Dasar hukum
Milangkala 17 Oktober 2001
Walikota Ir. H. Dede Sudrajat, MP
Zona Waktu
Kode telepon
WIB
0265
DAU Rp. 741.693.302,-
Tutuwuhan Idéntitas
Sato Idéntitas

Situs web resmi: www.tasikmalayakota.go.id

Saméméhna, dayeuh ieu mangrupa puseur dayeuh Kabupatén Tasikmalaya, tuluy dirobah janten kota administratif, munggaran tanggal 21 Juni 2001 wewengkon ieu ditetepkeun janten Kota Tasikmalaya anu ditangtayungan ku Undang-undang Nomor 10 Taun 2001.

Tasikmalaya miboga poténsi nu can kagéroh sakabehna, salah sahijina industri bordél anu geus bisa diékspor nanging euweuh hiji ogé tempat pamasaran nu kawengku (integrasi) di dayeuhna. Kiwari Kota Tasikmalaya keur ngamekarkeun kalawan jadi salah sahiji puseur dadagangan di Jawa Kulon.

Tasikmalaya kasohor minangka kota santri, hususna dina mangsa sateuacan taun 1980-an sabab ampir di sakabéh wewengkon ieu sumebar pondok pasantrén nu nalungtik jeung ngaeceskeun pangaweruh ageman Islam. Tasikmalaya kantos medalkeun inohong-inohong, kayaning salah sahiji inohong pajoangan nasional nyaéta K.H. Zaenal Mustofa. Ogé mantan béntang bulutangkis putri Indonésia, Susi Susanti anu asalna ti ieu dayeuh.

Wates dayeuhÉdit

Tataut anu pataliÉdit

Wikisource mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca