Stasion Ciroyom (CIR) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮎᮤᮛᮧᮚᮧᮙ᮪) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Ciroyom, Andir, Bandung. Stasion ieu teu jauh ti stasion Bandung jeung dipo karéta Bandung. Stasion ieu boga tilu jalur, tapi ngan 2 jalur nu aktipna. Stasion ieu dilayanan ku Karéta api lokal Bandung Raya.

Stasion Ciroyom

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun CIR.png
  • Singgetan: CIR
  • Nomor: 1423
Stasiun Ciroyom Timur.jpg
Stasion Ciroyom ti beulah wétan
LokasiCiroyom, Andir, Bandung, Jawa Kulon,
Indonésia
Luhur+709 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 153+650 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron3
Jumlah jalur3
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Layanan
Lokal Bandung Raya
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanMékanik
Lokasi dina peta

Karéta apiÉdit

Tingali ogéÉdit

Karéta api

RujukanÉdit

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Andir
Stasion saenggeusna:
Stasion Bandung