Buka ménu utama

Stasion Ciroyom (CIR) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Ciroyom, Andir, Bandung. Stasion ieu teu jauh ti stasion Bandung jeung dipo karéta Bandung. Stasion ieu boga tilu jalur, tapi ngan 2 jalur nu aktipna. Stasion ieu dilayanan ku Karéta api lokal Bandung Raya.

Stasion Ciroyom
  • Singgetan: CIR
  • Nomor: 1423
Stasiun Ciroyom.jpg
Stasion Ciroyom nalika keur dirénovasi
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KotaBandung
KacamatanAndir
KalurahanCiroyom
Koordinat6°54′50.76″S 107°35′25.08″E / 6.9141000°S 107.5903000°E / -6.9141000; 107.5903000Koordinat: 6°54′50.76″S 107°35′25.08″E / 6.9141000°S 107.5903000°E / -6.9141000; 107.5903000
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+709 m
Perenahna[2]km 153+650 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananLokal Bandung Raya
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur3
Jumlah péron3
Tipeu pasinyalanMékanik
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Toilét: Aya
Tempat ibadah: Aya
Lokasi dina peta
Ciroyom is located in Kota Bandung
Ciroyom
Ciroyom
Lokasi di Kota Bandung

Karéta apiÉdit

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Andir
Stasion saenggeusna:
Stasion Bandung