Stasion Padalarang (Kodeu: PDL) nyaéta hiji stasion karéta anu perenahna di Jalan Cihaliwung Kertamulya, Padalarang, Bandung Kulon. Stasion nu aya di tingkat kaluhuran +695 mdbs ieu aya di Daérah Operasi II Bandung. Stasion ieu mangrupa stasion panggedéna di Kabupatén Bandung Kulon. Di stasion ieu ogé aya tempat bongkar muat batu ballast (Kricak). Ka kulonna, aya parcabangan, nu ka kénca ka arah stasion Tagogapu, sedengkeun nu katuhu ka arah stasion Cilamé. Mimiti 1 April 2015, Karéta api Serayu teu eureun di stasion ieu.

Stasion Padalarang

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun PDL.png
  • Singgetan: PDL
  • Nomor: 1415
Stasiun Padalarang Depan.jpg
Stasion Padalarang ditempo ti hareup
LokasiJalan Cihaliwung
Kertamulya, Padalarang, Bandung Kulon, Jawa Kulon, 40553
Indonésia
Luhur+695 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 140+472 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
km 174+850 lintas JakartaCikampékPurwakarta
Padalarang[1]
Jumlah péron3
Jumlah jalur5
Informasi lain
KlasifikasiI[2]
Layanan
Lokal Bandung Raya jeung Lokal Cibatu
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanÉléktrik
Lokasi dina peta
Tulisan stasion Padalarang

Stasion ieu kahubung jeung jalur karéta api Manggarai-Padalarang anu petak Padalarang-Cianjur na kiwari teu aktip.

Karéta apiÉdit

GalériÉdit

RujukanÉdit

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia (Persero)

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
-
Stasion saenggeusna:
Stasion Gadobangkong
Jalur karéta api Cikampék-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Cilamé
Stasion saenggeusna:
-
Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Tagogapu
Stasion saenggeusna:
-


Koordinat: 6°50′35″S 107°29′50″E / 6.8429246°S 107.4973154°E / -6.8429246; 107.4973154