Buka ménu utama

Stasion Padalarang (Kodeu: PDL) nyaéta hiji stasion karéta anu perenahna di Jalan Cihaliwung Kertamulya, Padalarang, Bandung Kulon. Stasion nu aya di tingkat kaluhuran +695 mdbs ieu aya di Daérah Operasi II Bandung. Stasion ieu mangrupa stasion panggedéna di Kabupatén Bandung Kulon. Di stasion ieu ogé aya tempat bongkar muat batu ballast (Kricak). Ka kulonna, aya parcabangan, nu ka kénca ka arah stasion Tagogapu, sedengkeun nu katuhu ka arah stasion Cilamé. Mimiti 1 April 2015, Karéta api Serayu teu eureun di stasion ieu.

Stasion Padalarang
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun PDL.png
  • Singgetan: PDL
  • Nomor: 1415
Stasiun Padalarang Dalam.png
Émplasemén stasion Padalarang. Katempo aya KA lokal Bandung Raya (kénca) rék disilang ku KA Argo Parahyangan ti kajauhan
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténBandung Kulon
KacamatanPadalarang
DésaKertamulya
AlamatJalan Cihaliwung
Kodeu pos40553
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]I
Tingkat kaluhuran+695 m
Perenahna[2]km 140+472 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
km 174+850 lintas JakartaCikampékPurwakarta
Padalarang
LayananLokal Bandung Raya jeung Lokal Cibatu
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur5
Jumlah péron3
Tipeu pasinyalanÉléktrik
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Aya
Tempat ibadah: Aya
Tulisan stasion Padalarang

Stasion ieu kahubung jeung jalur karéta api Manggarai-Padalarang anu petak Padalarang-Cianjur na kiwari teu aktip.

Karéta apiÉdit

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia (Persero)

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
-
Stasion saenggeusna:
Stasion Gadobangkong
Jalur karéta api Cikampék-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Cilamé
Stasion saenggeusna:
-
Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Tagogapu
Stasion saenggeusna:
-


 

Koordinat: 6°50′35″S 107°29′50″E / 6.8429246°S 107.4973154°E / -6.8429246; 107.4973154