Buka ménu utama

Stasion Karangtengah (Kode: KE) nyaéta hiji stasion karéta nu aya di Ciheulang Tonggoh, Cibadak, Sukabumi, Jawa Kulon. Stasion ieu aya di Daérah Operasi I Jakarta. Stasion Karangtengah baheulana boga 2 jalur, jalur 1 minangka jalur lurus. Ngan, kusabab tara aya pasilangan jeung pasusulan di jalur ieu, ahirna jalur 2 dibongkar sarta dijadikeun taman leutik.

Stasion Karangtengah
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun KE.png
  • Singgetan: KE
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténSukabumi
KacamatanCibadak
DésaCiheulang Tonggoh
Kodeu pos43351
Sajarah
Dibuka21 Maret 1882
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+477 m
Perenahna[2]km 44+774 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananKaréta api Pangrango
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur1
Jumlah péron2
Tipeu pasinyalanMékanik

Sanajan diaranan Stasion Karangtengah, stasion ieu perenahna lain di désa Karangtengah, tapi di désa Ciheulang Tonggoh, beulah wétan désa Karangtengah.

Kiwari, stasion ieu ngalayanan kaberangkatan Karéta api Pangrango jurusan Bogor jeung Sukabumi.

Karéta apiÉdit

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Cibadak
Stasion saenggeusna:
Halteu Pondok Leungsir