Buka ménu utama

Stasion Larangan (LRA) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Larangan, Larangan, Brebes. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +21 m ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 1 jeung 2 minangka jalur lurus.

Stasion Larangan
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun LRA.png
  • Singgetan: LRA
  • Nomor: 1113
Larangan sta 050505 8443.jpg
Stasion Larangan, 2005
Lokasi
PropinsiJawa Tengah
KabupaténBrebes
KacamatanLarangan
DésaLarangan
Kodeu pos45173
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi III Cirebon
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+21 m
Perenahna[2]km 276+247 lintas JakartaJatinegaraCikampékCirebon PrujakanPrupukPurwokertoKroya
LayananNgan pikeun pasusulan antarkaréta api.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 1 jeung 2: sepur lurus)
Jumlah péronHiji péron sisi sarta tilu péron pulo nu sarua-rua rada jangkung

Sabada diwangunna jalur ganda di lintas Cirebon–Prupuk,[3] tata letak stasiun ieu dirobah, anu matak kiwari stasion ieu miboga opat jalur karéta api kalawan jalur 1 jeung 2 minangka sepur lurus. Euweuh karéta api anu eureun di stasion ieu, iwal ti mun aya pasusulan antar karéta api.

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. "Hore ! Jalur Ganda KA Prupuk-Larangan Diresmikan - Tribunnews.com" (dalam bahasa id-ID). Tribunnews.com. http://www.tribunnews.com/regional/2014/05/29/hore-jalur-ganda-ka-prupuk-larangan-diresmikan. Diakses pada 2018-05-11 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cirebon-Prupuk
Stasion saméméhna:
Stasion Ketanggungan
Stasion saenggeusna:
Stasion Songgom
 

Koordinat: 6°59′26″S 108°56′55″E / 6.99056°S 108.94861°E / -6.99056; 108.94861