Buka ménu utama

Jalur karéta api Cirebon–Prupuk

Jalur karéta api Cirebon-Prupuk
Informasi
Sistem Jalur karéta api rél beurat
Status Beroperasi
Stasion terminus Cirebon
Prupuk
Jumlah stasion 17
Operasi
Dibuka 1916
Dipiboga ku Ditjen KA, Kemenhub RI
Operator PT Kereta Api Indonesia
Daérah Operasi III Cirebon
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 60 - 100 km/jam

Jalur karéta api Cirebon–Prupuk nyaéta jalur karéta api anu ngahubungkeun Stasion Cirebon jeung Stasion Prupuk anu panjangna kira-kira 75 kilométer. Jalur ieu mangrupa bagian jalur utama anu ngahubungkeun jalur rél karéta api lintas kalér Pulo Jawa (ti Cirebon) jeung jalur karéta api lintas kidul (ti Kroya). Mimiti 7 April 2015 jalur ieu geus mangrupa jalur rél ganda anu matak bisa ngarojong kana ngaronjatna frékuénsi lalu-lintas karéta api anu ngaliwat.[1]

Jalur ini kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon (nepi ka Stasion Songgom) jeung Daérah Operasi V Purwokerto (saenggeus Stasion Songgom).

Jalur nu kahubungÉdit

Daptar stasion jeung halteu[2]Édit

Katerangan:

  • Stasion gedé (kelas badag tipeu A/B/C) ditulis kandel.
  • Stasion manengah (kelas I/II) ditulis kandel-déngdék.
  • Stasion/halteu leutik (kelas III) ditulis biasa.
  • Stasion/halteu nu geus teu aktip ditulis déngdék

Cirebon-CiledugÉdit

Ciledug-PrupukÉdit

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. Besok Jalur Double Track Cirebon-Kroya Bisa Digunakan
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia