Stasion Ketanggungan

Stasion Ketanggungan (KGG) nyaéta stasion karéta api kelas II anu perenahna di Dukuh Tengah, Ketanggungan, Brebes. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +7 m ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus.

Stasion Ketanggungan
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun KGG.png
  • Singgetan: KGG
  • Nomor: 1111
Ketanggungan station 100810-5985 rwg.JPG
Stasion Ketanggungan, 2010
Lokasi
PropinsiJawa Tengah
KabupaténBrebes
KacamatanKetanggungan
DésaDukuh Tengah
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi III Cirebon
Kelas stasion[1]II
Tingkat kaluhuran+16 m
Perenahna[2]km 267+052 lintas JakartaJatinegaraCikampékCirebon PrujakanPrupukPurwokertoKroya
LayananFajar Utama YK (arah Jakarta), Gajah Wong (arah Yogyakarta), Gaya Baru Malam Selatan, sarta Kutojaya Utara (arah Kutoarjo)
Pamesenan tikétSistem tikét online, ngalayanan pamesenan langsung di lokét.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lurus)
Jumlah péronHiji péron sisi sarta tilu péron pulo nu sarua-rua rada jangkung
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Aya
Boarding pass: Aya
Tempat ibadah: Aya

Sabada diwangunna jalur ganda di lintas Cirebon–Prupuk,[3] tata letak stasiun ieu dirobah, anu matak kiwari stasion ieu miboga opat jalur karéta api kalawan jalur 2 jeung 3 minangka sepur lurus.

Di antara stasion ieu jeung Stasion Ciledug, aya Stasion Ketanggungan Barat anu geus teu aktip alatan dioperasikeunna jalur ganda.

Layanan karéta apiÉdit

Tingali ogéÉdit

Karéta api

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. "Hore ! Jalur Ganda KA Prupuk-Larangan Diresmikan - Tribunnews.com" (dalam bahasa id-ID). Tribunnews.com. http://www.tribunnews.com/regional/2014/05/29/hore-jalur-ganda-ka-prupuk-larangan-diresmikan. Diakses pada 2018-05-11 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cirebon-Prupuk
Stasion saméméhna:
Stasion Ketanggungan Barat
Stasion saenggeusna:
Stasion Larangan (Brebes)
 

Koordinat: 6°56′18″S 108°53′04″E / 6.9382754°S 108.8843662°E / -6.9382754; 108.8843662