Stasion Lebakjero (LBJ) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Cihérang, Nagrég, Bandung. Stasion ieu mangrupa stasion pangwétanna di Kabupatén Bandung sarta jadi wates antara Kabupatén Bandung jeung Kabupatén Garut. Lebakjero mangrupa stasion kadua pangluhurna di Indonésia saenggeus stasion Nagrég. Stasion ieu boga dua jalur, jalur 2 minangka jalur lurus, sedengkeun jalur hiji mangrupa jalur simpen anu ngan bisa nampung kira-kira 5 gerbong. Leuwih ti 5 gerbong, karéta bakal diarahkeun ka arah jalur badug di jalur 1.

Stasion Lebakjero
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun LBJ.png
  • Singgetan: LBJ
  • Nomor: 1608
Stasiun Lebakjero.jpg
Stasion Lebakjero
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténBandung
KacamatanNagrég
DésaCihérang
Kodeu pos40397
Sajarah
Dibuka1889
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+818 m
Perenahna[2]km 196+650 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananTaya layanan
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péron2

Per 1 Nopémber 2015, Karéta api lokal Cibatu geus teu eureun deui di dieu, sarta pasilangan karétaa api anu rangkéanna leuwih ti lima gerbong moal dilayanan di stasion Lebakjero. Kiwari stasion Lebakjero jadi stasion buka/tutup.

Tingali ogéÉdit

Karéta api

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Nagrég
Stasion saenggeusna:
Stasion Lélés