Buka ménu utama

Stasion Luwung (LWG) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Luwung, Mundu, Cirebon. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +7 m ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus.

Stasion Luwung
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun LWG.png
  • Singgetan: LWG
  • Nomor: 1102
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténCirebon
KacamatanMundu
DésaLuwung
Kodeu pos45173
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi III Cirebon
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+7 m
Perenahna[2]km 228+302 lintas JakartaJatinegaraCikampékCirebon PrujakanPrupukPurwokertoKroya
LayananNgan pikeun pasusulan antarkaréta api.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lurus)
Jumlah péronHiji péron sisi sarta tilu péron pulo nu sarua-rua rada jangkung

Sabada diwangunna jalur ganda di lintas Cirebon–Prupuk,[3] tata letak stasiun ieu dirobah, anu matak kiwari stasion ieu miboga opat jalur karéta api kalawan jalur 2 jeung 3 minangka sepur lurus. Euweuh karéta api anu eureun di stasion ieu, iwal ti mun aya pasusulan antar karéta api.

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. "Hore ! Jalur Ganda KA Prupuk-Larangan Diresmikan - Tribunnews.com" (dalam bahasa id-ID). Tribunnews.com. http://www.tribunnews.com/regional/2014/05/29/hore-jalur-ganda-ka-prupuk-larangan-diresmikan. Diakses pada 2018-05-11 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cirebon-Prupuk
Stasion saméméhna:
Stasion Cirebon Prujakan
Stasion saenggeusna:
Stasion Sindanglaut
 

Koordinat: 6°46′36″S 108°35′35″E / 6.7767846°S 108.5930836°E / -6.7767846; 108.5930836