Buka ménu utama

Stasion Pondok Jati (POK)—baheulana disebut Stasion Gang Solitude (Aksara Sunda: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮕᮧᮔ᮪ᮓᮧᮊ᮪ ᮏᮒᮤ, Stasion Pondok Jati) nyaéta ngaran stasion karéta api kelas III/leutik di Palmeriam, Matraman, Jakarta Timur. Stasion anu terletak dina kaluhuran +14 m ieu kaasup tina Daérah Operasi I Jakarta jeung nglayanan rute KRL Commuter Line wungkul. Stasion Pondok Jati pererahna dina jalur KRL Commuter Line Lingkar Kota anu ngurilingan tengah kota Jakarta. Stasiun ieu miboga dua jalur stasion karéta api wungkul.

Stasion Pondok Jati
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun POK.png
  • Singgetan: POK
  • Nomor: 0474
Pondok Jati Station 01.jpg
Stasion Pondok Jati
Lokasi
PropinsiDKI Jakarta
KotaJakarta Timur
KacamatanMatraman
KalurahanPalmeriam
Sajarah
Ngaran saméméhnaStasiun Gang Solitude
Informasi séjén
OperatorPT Kereta Commuter Indonesia
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+14 m
Perenahna[2]km 10+514 lintas Jakarta-Jatinegara-Cikampék
LayananKRL Commuter Line
Pamesenan tikétngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line wungkul.
Operasi
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Bogor–Jatinegara
Tungtung
Depok–Jatinegara
Bekasi–Jakarta Kota
Pasar Senen
Cikarang–Jakarta Kota
Pasar Senen
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péronDua peron sisi anu jangkung

Layanan karéta apiÉdit

KRL Commuter LineÉdit

Antarmoda pangrojongÉdit

Jenis angkutan umum Trayek Tujuan
Transjakarta   Ancol–Kampung Melayu
Harmoni-PGC 1
Ancol-PGC 1
  (5K) Kota-Kampung Melayu
5A (MetroTrans) Kampung Melayu-Grogol 1
B22 (Suburban Express) Bekasi–Juanda (via Bekasi Timur)
Kopaja[3] 502 Kampung Rambutan–Tanah Abang
Mayasari Bakti[4] AC122 Cikarang–Pasar Senen
P9A Bekasi–Pasar Senen via Tol Timur
MetroMini[3] 46 Pulo Gadung–Kampung Melayu
Angkutan pangganti bemo[5] JT04 Kayu Manis (Pal Meriam)–Rawamangun
Mikrolet[6] 21 Pulo Gadung–Kampung Melayu

ReferensiÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. a b "Rute Metro Mini dan Kopaja di Jakarta". e-transportasi. http://www.etransportasi.com/2017/02/rute-metro-mini-dan-kopaja-di-jakarta.html. Diakses pada 2018-06-27 
  4. "Rute dan Tarif Bus Mayasari Bakti". e-transportasi. http://www.etransportasi.com/2017/02/rute-dan-tarif-bus-mayasari-bakti.html. Diakses pada 2018-06-27 
  5. "Angkutan Pengganti Bemo (APB) – TransportUmum – Jakarta". www.transportumum.com (dalam en-US). Diakses tanggal 2018-06-27. 
  6. "Mikrolet – TransportUmum – Jakarta". www.transportumum.com (dalam en-US). Diakses tanggal 2018-06-27. 
Jalur karéta api Rajawali-Cikampék
Stasion saméméhna:
Stasion Kramat
Stasion saenggeusna:
Stasion Jatinegara


 

Koordinat: 6°12′33″S 106°51′44″E / 6.209218°S 106.862344°E / -6.209218; 106.862344