Stasion Sukatani (SUT) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮞᮥᮊᮒᮔᮤ) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Sukatani, Purwakarta. Stasion ieu boga tilu jalur. Ka arah Ciganéa, jalur enggeus mangrupa jalur ganda, sedengkeun ka arah Pléréd masih kénéh jalur tunggal. Stasion ieu dilayanan ku Karéta api lokal Purwakarta-Cicaléngka jeung Karéta api lokal Cibatu.

Stasion Sukatani

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun SUT.png
  • Singgetan: SUT
  • Nomor: 1406
Stasiun Sukatani.jpg
Stasion Sukatani
LokasiSukatani, Sukatani, Purwakarta, Jawa Kulon, 41167
Indonésia
Luhur+226 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 116+871 lintas JakartaJatinegara
CikampékPurwakartaPadalarang[1]
Jumlah péron2
Jumlah jalur3
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka1902
Layanan
Lokal Bandung Raya (Purwakarta - Cicaléngka) jeung Lokal Cibatu
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanÉléktrik
Lokasi dina peta

Karéta apiÉdit

Tingali ogéÉdit

Karéta api

RujukanÉdit

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cikampék-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Ciganéa
Stasion saenggeusna:
Stasion Pléréd