1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Tanggal ieu dina sawatara taun panungtung
2019 | 2018 | 2017 | 2016
Baca ogé: Kalénder kajadian

29 Juli nyaéta poé ka-210 dina sataun (ka-211 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 155 poé.

KajadianÉdit

  • 1279 – Lima utusan nu dikirim Kublai Khan ditandasa ku pangawas Jepang.
  • 1693 – Perang Pasakutuan Raya: Patempuran Landen: Perancis meunang gedé ngalawah Sakut di Walanda.
  • 1696Raja Louis XIV ti Perancis jeung Victor Amadeus II, Pangéran Savoy néken Perdaméyan Turin, hiji titik balik tina Parang Liga Augsburg.
  • 1751 – Patarungan gelar juara dunia internasional hadiahan nu munggaran: Jack Stack ti Inggris ngéléhkeun M. Petit ti Perancis dina waktu 29 menit di Inggris.
  • 1905 – Menteri Pangperangan AS Howard Taft nyieun pasini rusiah jeung PM Jepang Katsura, sapuk pikeun ngantep Jepang ngawasa Koréa minangka pamulang tina Jepang teu ngilu ilibiung dina urusan AS di Philipina.

Nu babarÉdit

Nu pupusÉdit

Poé peré / poé panginget-ngingetÉdit

  • Poé Maung Internasional

Tumbu luarÉdit