Buka ménu utama

Glisin (Gly, G) mangrupa asam amino nonpolar pangbasajanna ti nu 20, nu 'ranté gigir'na ukur mangrupa atom hidrogén.[rujukan?] ku sabab aya hidrogén kadua dina karbon-α, mangka glisin mah teu aktif optik.[rujukan?] ku sabab ranté gigirna leutik, molekul glisin bisa ngeusi rohangan nu teu bisa dieusi ku asam amino séjén.[rujukan?] Pikeun conto, glisin téh hiji-hijina asam amino internal dina héliks kolagén.[rujukan?]

Sacara évolusionér, glisin téh kaasup nu stabil, matuh dina posisina dina sababaraha protéin (misalna dina sitokrom c, myoglobin, jeung hémoglobin), sabab robahna ieu asam amino bisa ngabalukarkeun ruksakna struktur protéin.[rujukan?]

Protéin téh lolobana ngandung saeutik glisin, iwal kolagén nu ampir sapertiluna diwangun ku glisin.[rujukan?]

Guna fisiologisÉdit

Glisin téh neurotransmitter inhibitor dina sistim saraf puseur, utamana dina sungsum tulang tonggong.[rujukan?] Nalika reséptor glisin diaktipkeun, Cl- asup ka neuron ngaliwatan reséptor ionotropik, ngabalukarkeun Inhibitory postsynaptic potential (IPSP). Antagonis pikeun reséptor ionotropik ieu di antarana strihnin, nu LD50-na 7.930 mg/kg pikeun beurit (oral)[rujukan?] sarta ilaharna ngabalukarkeun paéh alatan hiperéksitabilitas.

RujukanÉdit

  1. a  Kuan YJ, Charnley SB, Huang HC, et al. (2003) Interstellar glycine. ASTROPHYS J 593 (2): 848-867
  2. a  Snyder LE, Lovas FJ, Hollis JM, et al. (2005) A rigorous attempt to verify interstellar glycine. ASTROPHYS J 619 (2): 914-930
  3. Dawson, R.M.C., Elliott, D.C., Elliott, W.H., and Jones, K.M., Data for Biochemical Research (3rd edition), pp. 1–31 (1986)
  4. a  www.newscientist.com

Tumbu kaluarÉdit