Buka ménu utama
Tirosin
Struktur kimia TirosinStruktur kimia Tirosin
Ngaran sistimatik asam (S)-2-Amino-3-(4-hidroksi-
fénil)-propanoat
Wancahan Tyr
Y
Rumus kimia C9H11NO3
Masa molekul 181.19 g mol−1
Titik lééh 343 °C
Dénsitas 1.456 g cm−3
Titik isolistrik 5.66
pKa 2.24
9.04
10.10
Nomer CAS [60-18-4]
Nomer EINECS 200-460-4
SMILES Oc1ccc(CC(N)C(=O)O)cc1
Bantahan jeung rujukan

Tirosin (Yun. tyros nu hartina kiju, sabab munggaran kapanggih dina kiju), 4-hidroksifénilalanin, atawa asam 2-amino-3(4-hidroksifénil)-propanoat, mangrupa salah sahiji ti 20 asam amino nu dipaké ku sél pikeun nyintésis protéin.

Hidroksilaseu tirosinÉdit

Hidroksilaseu tirosin (tyrosine hydroxylase, TH) énzim nu ngawates laju réaksi dina sintésis katékolamin (dopamin, norépinéfrin, épinéfrin).

Baca ogéÉdit

Tumbu kaluarÉdit

RujukanÉdit

  • GA Molnar et al. Kidney International 68:2281-2287, 2005 [1]
  • GA Molnar et al. Free Radical Reséarch 39(12):1359-1366, 2005) [2]


Asam amino

Alanin (kd) | Arginin (kd) | Asparagin (kd) | Asam aspartat (kd) | Sistéin (kd) | Asam glutamat (kd) | Glutamin (kd) | Glisin (kd) | Histidin (kd) | Isoleusin (kd) | Leusin (kd) | Lisin (kd) | Métionin (kd) | Fénilalanin (kd) | Prolin (kd) | Serin (kd) | Tréonin (kd) | Triptopan (kd) | Tirosin (kd) | Valin (kd)
Asam amino ésénsial | Protéin | Péptida | Kode genetik