Buka ménu utama

Stasion Linggapura (LG) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Tonjong, Tonjong, Brebes. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +156 m ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus.

Stasion Linggapura
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun LG.png
  • Singgetan: LG
  • Nomor: 2103
Stasiun Linggapura 2019.jpg
Stasion Linggapura, 2019
Lokasi
PropinsiJawa Tengah
KabupaténBrebes
KacamatanTonjong
DésaTonjong
Kodeu pos52271
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi V Purwokerto
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+156 m
Perenahna[2]km 304+709 lintas JakartaJatinegaraCikampékCirebon PrujakanPrupukPurwokertoKroya
LayananNgan pikeun pasusulan antarkaréta api.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lurus)
Jumlah péronHiji péron sisi sarta dua péron pulo nu sarua-rua rada jangkung

Sabada diwangunna jalur ganda di lintas Prupuk-Purwokerto,[3] tata letak stasiun ieu dirobah, anu matak kiwari stasion ieu miboga opat jalur karéta api kalawan jalur 2 jeung 3 minangka sepur lurus. Euweuh karéta api anu eureun di stasion ieu, iwal ti mun aya pasusulan antar karéta api.

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Media, Kompas Cyber. "Rel Ganda 34,8 Km Prupuk-Purwokerto Siap Dioperasikan". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-06-06. 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Prupuk-Kroya
Stasion saméméhna:
Stasion Prupuk
Stasion saenggeusna:
Stasion Bumiayu
 

Koordinat: 7°11′6″S 109°0′45″E / 7.18500°S 109.01250°E / -7.18500; 109.01250