Buka ménu utama

Stasion Bumiayu (BMA) nyaéta stasion karéta api kelas II anu perenahna di Dukuhturi, Bumiayu, Brebes. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +236,45 m ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus.

Stasion Bumiayu
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun BMA.png
  • Singgetan: BMA
  • Nomor: 2104
Stasiun Bumiayu 2019.jpg
Stasion Bumiayu, 2019
Lokasi
PropinsiJawa Tengah
KabupaténBrebes
KacamatanBumiayu
DésaDukuhturi
AlamatJalan Stasion Bumiayu
Kodeu pos52273
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi V Purwokerto
Kelas stasion[1]II
Tingkat kaluhuran+236,45 m
Perenahna[2]km 312+560 lintas JakartaJatinegaraCikampékCirebon PrujakanPrupukPurwokertoKroya
LayananFajar Utama YK, Sawunggalih (régulér jeung tambahan), Gajah Wong, Singasari, Kamandaka, Joglosemarkerto, Jayakarta Prémium, Jaka Tingkir, Gaya Baru Malam Selatan, jeung Kutojaya Utara (régulér & tambahan)
Pamesenan tikétSistem tikét online, ngalayanan pamesenan langsung di lokét. Aya fasilitas ala bandara mangrupa check-in pikeun nyitakboarding pass
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lurus)
Jumlah péronHiji péron sisi sarta dua péron pulo nu sarua-rua rada jangkung
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Aya
Tempat ibadah: Aya

Kira-kira 1 kilométer ka arah wétan stasion ieu, aya Jambatan Sakalibél anu mangrupa jambatan pangpanjangna di Daop 5 Purwokerto kalawan panjang 280 méter.

Layanan karéta apiÉdit

Kelas campuranÉdit

Kelas bisnisÉdit

Sawunggalih Tambahan, jurusan Jakarta liwat Cirebon jeung jurusan Kutoarjo liwat Purwokerto (kadang ditambahan kelas éksekutip)

Kelas ékonomi AC prémiumÉdit

Kelas ékonomi AC plusÉdit

Kelas ékonomi ACÉdit

Gaya Baru Malam Selatan, jurusan Jakarta liwat Cirebon jeung jurusan Surabaya liwat Purwokerto-Yogyakarta-Solo-Madiun

Jadwal karéta apiÉdit

Ieu jadwal karéta api panumpang anu eureun di Stasion Bumiayu per 29 Méi 2019 (révisi Gapéka 2017).

  • KA Régulér
No. KA KA Jurusan Kelas Datang Berangkat
7063B Jayakarta Prémium Jakarta Kota (JAKK) Ékonomi AC Prémium 01.01 01.04
223A/226A Kamandaka Tegal (TG) nyambung ka Semarang Tawang (SMT) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 05.42 05.44
7081/7080/7083 Joglosemarkerto Solo Balapan (SLO) nyambung ka Semarang Tawang (SMT) 09.48 09.50
121A Sawunggalih Jakarta Pasar Senén (PSE) Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 09.52 09.54
192A Kutojaya Utara Kutoarjo (KTA) Ékonomi AC Prémium 10.07 10.09
117 Fajar Utama YK Jakarta Pasar Senén (PSE) Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 10.27 10.29
118 Yogyakarta Tugu (YK) 10.34 10.36
154 Gajah Wong Yogyakarta Lempuyangan (LPN) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 10.59 11.01
7079/7082/7089 Joglosemarkerto Tegal (TG) nyambung ka Solo Balapan (SLO)-Yogyakarta Tugu (YK) 11.06 11.08
148C Jaka Tingkir Yogyakarta Lempuyangan (LPN) (Éksekutip & )Ékonomi AC Plus 11.33 11.36
122A Sawunggalih Kutoarjo (KTA) Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 12.31 12.33
174 Gaya Baru Malam Selatan Surabaya Gubeng (SGU) Ékonomi AC 15.04 15.06
229A/228 Kamandaka Purwokerto (PWT) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 15.20 15.22
155A Singasari Jakarta Pasar Senén (PSE) 17.17 17.19
156A Blitar (BL) 17.21 17.23
7064B Jayakarta Prémium Surabaya Gubeng (SGU) Ékonomi AC Prémium 17.37 17.39
7087/7084 Joglosemarkerto Tegal (TG) nyambung ka Solo Balapan (SLO) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 17.57 17.59
191A Kutojaya Utara Jakarta Kota (JAKK) Ékonomi AC Prémium 20.09 20.11
173 Gaya Baru Malam Selatan Jakarta Pasar Senén (PSE) Ékonomi AC 21.05 21.07
7083/7086 Kamandaka Purwokerto (PWT) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 21.12 21.14
123A Sawunggalih Jakarta Pasar Senén (PSE) Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 21.50 21.55
153 Gajah Wong Éksekutip & Ékonomi AC Plus 22.06 22.08
124A Sawunggalih Kutoarjo (KTA) Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 22.39 22.41
147B Jaka Tingkir Jakarta Pasar Senén (PSE) (Éksekutip & )Ékonomi AC Plus 22.58 23.00
  • KA Tambahan (beroperasi nalika mangsa lebaran jeung natal-taun anyar; kadang ogé pas poé libur nasional atawa ahur pekan nu tangtu)
No. PLB KA Jurusan Kelas Datang Berangkat
7038B Kutojaya Utara Tambahan Kutoarjo (KTA) Ékonomi AC Plus 04.18 04.20
7040A Sawunggalih Tambahan (Éksekutip & )Bisnis 13.10 13.12
7037A Kutojaya Utara Tambahan Jakarta Pasar Senén (PSE) Ékonomi AC Plus 14.00 14.02
7039A Sawunggalih Tambahan (Éksekutip & )Bisnis 23.37 23.39

InsidénÉdit

Di tanggal 6 Maret 2009 jam 12.30, dua gerbong karéta api nu ngangkut BBM anjlog kira-kira 300 méter ti Stasion Bumiayu.[3] Euweuh korban jiwa dina kajadian ieu.[4]

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. antaranews.com. "KA BBM Anjlok di Stasion Bumiayu". Antara News. Diakses tanggal 2019-01-31. 
  4. Liputan6.com. "KA BBM Anjlok di Stasion Bumiayu". liputan6.com. https://www.liputan6.com/news/read/173993/ka-bbm-anjlok-di-stasion-bumiayu. Diakses pada 2018-05-25 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Prupuk-Kroya
Stasion saméméhna:
Stasion Linggapura
Stasion saenggeusna:
Stasion Kréték