Buka ménu utama
Jayabaya
KA Jayabaya berangkat dari Stasiun Cikampek.jpg
KA Jayabaya mangkat ti Stasion Cikampék
Informasi
Kelas Bisnis (1961-2006)
Ékonomi (2014-kiwari)
Status Beroperasi
Lokal Daop 1 Jakarta
Stasion terminus Stasion Pasar Senén
Stasion Surabaya Pasarturi
Stasion Malang
Operasi
Dibuka 1961 (KA Jayabaya Utara Bisnis)
2014 (KA Jayabaya Ékonomi)
Ditutup 2006
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi I Jakarta
Lokomotip CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm

Karéta api Jayabaya (Aksara Sunda Baku: ᮊᮛᮦᮒ ᮃᮕᮤ ᮏᮚᮘᮚ) nyaéta karéta anu kiwari kelas ékonomi AC plus non-PSO anu ngalayanan rute Stasion Pasar Senén - Stasion Surabaya Pasarturi - Stasion Malang.[1] Karéta ieu diberangkatkeun ti Pasar Senén siang, nepi di Malang tengah peuting, boh sabalikna.[2] Karéta ieu maké livery panganyarna, anu rencanana dipaké ku kabéh karéta. [1] Stamformasi karéta ieu nyaéta 1 Lokomotip CC206, 8 karéta kelas ékonomi (K3) jeung 1 karéta makan pembangkit (MP3).[1] Karéta api Jayabaya eureun di Stasion Pasar Senén, Stasion Jatinegara (nu arah sabalikna), Stasion Bekasi (nu arah sabalikna), Stasion Karawang, Stasion Cikampék, Stasion Jatibarang, Stasion Cirebon Prujakan, Stasion Tegal, Stasion Pemalang, Stasion Pekalongan, Stasion Weleri, Stasion Semarang Poncol, Stasion Ngrombo, Stasion Randublatung, Stasion Cepu, Stasion Bojonegoro, Stasion Babat, Stasion Lamongan, Stasion Surabaya Pasarturi, Stasion Surabaya Gubeng, Stasion Sidoarjo, Stasion Bangil, Stasion Lawang, Stasion Malang.[1] Karéta ieu anu mimiti maké shortcut (jalan pintas) Surabaya Gubeng-Surabaya Pasarturi.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi I Jakarta.[1]

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. a b c d e f Informasi kereta api Jayabaya (id) diakses tanggal 28 Januari 2016
  2. Jadwal perjalanan KA Jayabaya (id) diakses tanggal 28 Januari 2016

Tumbu kaluarÉdit

(id) https://www.kereta-api.co.id/