Buka ménu utama
Jayakarta Prémium
KA Jayakarta Premium melintas di daerah pucung, kotabaru.jpg
KA Jayakarta Prémium ngaliwatan di daérah Pucung, Kotabaru nuju ka Stasion Surabaya Gubeng
Informasi
Sistem Karéta api antar kota
Kelas Ékonomi AC Prémium Plus
Status Beroperasi
Lokal Daop 1 Jakarta
Stasion awal Jakarta Kota
Stasion ahir Surabaya Gubeng
Operasi
Dibuka 15 Juni 2017 (minangka KA GBMS Prémium)

28 Séptémber 2017 (minangka KA Jayakarta)

Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi I Jakarta
Lokomotip CC201, CC203, CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 70-90 km/jam

Karéta api Jayakarta (Aksara Sunda Baku: ᮊᮛᮦᮒ ᮃᮕᮤ ᮏᮚᮊᮁᮒ) nyaéta karéta api kelas ékonomi prémium anu ngalayanan rute Jakarta (Kota) - Surabaya (Gubeng) liwat jalur kidul.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi I Jakarta.[1]

SajarahÉdit

 
Rangkéan K3 17 Prémium anu dipaké KA Jayakarta Prémium

Karéta api ieu mimitina ngaranna Karéta api Gaya Baru Malam Selatan Prémium anu diresmikeun nalika usum mudik 2017, pikeun ngabantuan tugas Karéta api Gaya Baru Malam Selatan.

Di tanggal 28 Séptémber 2017, karéta api ieu robah ngaran jadi KA Jayakarta Prémium.[2]

Mimiti 29 Méi 2019, ruteu karéta api ieu dipanjangan, anu asalna ti Pasar Senén jadi ti Jakarta Kota. Ieu mangrupa tarékah pikeun ngaaktipkeun deui fungsi stasion Jakarta Kota minangka stasion KA jarak jauh.

Ti tanggal 20 September 2019, Karéta ieu saréng Menoréh jeung Kutojaya Utara sakabéhna nepi/indit ti Stasion Jakarta Kota. Jadi, Stasion Pasar Senén teu eureun deui.

Spésifikasi karétaÉdit

  • Lokomotip CC201, CC203, atawa CC206
  • 9-10 karéta kelas ékonomi (K3)
  • 1 karéta makan pembangkit (MP3)[1]

Stasion nu dilayananÉdit

JadwalÉdit

Karéta api Gaya Baru Malam Selatan diberangkatkeun ti Surabaya soré, nepi Jakarta isuk-isuk. Sedengkeun ti Jakarta diberangkatkeun beurang, nepi di Surabaya subuh. Sabada nepi di Surabaya, rangkéan karéta api ieu dipaké pikeun KA tambahan SGU-ML jurusan Stasion Malang.[3] Jadwal anu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia basa Indonésia

Tingali ogéÉdit

Karéta api Kertajaya, tutuluyan tina KA Gaya Baru Malam Utara.

RujukanÉdit

  1. a b c d Informasi KA Gaya Baru Malam (id) diakses tanggal 26 Januari 2016
  2. Apriyanto, Rizky (2017-09-27). "Jadi KA Reguler, GBMS Tambahan Kini Bernama Jayakarta Premium - KAORI Nusantara" (dalam bahasa en-GB). KAORI Nusantara. https://www.kaorinusantara.or.id/newsline/95608/gbms-tambahan-berubah-jadi-ka-jayakarta-premium. Diakses pada 2017-10-14 
  3. Jadwal KA GBMS (id) diakses tanggal 27 Januari 2016

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT. Kereta Api Indonésia