Karéta api Mataram

Mataram
Kereta api Mataram SLO-PSE.jpg
KA Mataram ngaliwat di daérah Pucung, Kotabaru
Informasi
Sistem Karéta api jarak jauh
Kelas Éksekutip-Bisnis
Status Beroperasi
Lokal Daop 6 Jogja
Stasion awal Pasar Senén
Stasion ahir Solo Balapan
Operasi
Dibuka 15 Juni 2017 (minangka KA Mataram Prémium)

17 Pébruari 2019 (minangka KA Mataram Éksekutip-Bisnis)

Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi VI Yogyakarta
Karakter Lintas pagunungan
Lokomotip CC201/CC203/CC204/CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 60-90 km/jam

Karéta api Mataram (Aksara Sunda Baku: ᮊᮛᮦᮒ ᮃᮕᮤ ᮙᮒᮛᮙ᮪; Basa Jawa: ꦱꦼꦥꦸꦂ​ꦩꦠꦫꦩ꧀ , Sepur Mataram) nyaéta karéta api kelas ékonomi anu ngalayanan ruteu Stasion Solo Balapan - Stasion Pasar Senén.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi VI Yogyakarta.[1]

Mimitina, karéta api ieu dioperasikeun pikeun angkutan lebaran di taun 2017, ngabantuan tugas KA Bogowonto, KA Gajah Wong, KA Jaka Tingkir, jeung KA Progo anu ngalayanan ruteu nu sarua.[2]

Mimiti 17 Pébruari 2019, rangkéan karéta api Mataram Prémium anu asalna mangrupa ékonomi prémium (K3 2017) diganti jadi karéta campuran éksekutip-bisnis. Sedengkeun urut rangkéanna dimutasi ka Bandung pikeun dipaké rangkéan Karéta api Pangandaran. Ti tanggal 1 Désémber 2019, lintasan karéta api ieu dipanjang nepi Stasion Solo Balapan.

Spésifikasi karétaÉdit

Stasion nu dilayananÉdit

JadwalÉdit

Karéta api Mataram indit ti Stasion Solo Balapan isuk-isuk, sedengkeun ti Stasion Pasar Senén poé péuting.<ref>KA Mataram (id) Jadwal anu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia basa Indonésia

GaleriÉdit

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. a b c Informasi KA Mataram (id)
  2. Aditya, Ivan (13 Juni 2017). "KA Mataram Premium Lempuyangan - Pasar Senen beroperasi 15 Juni 2017". KRJogja.com. Diakses tanggal 16 April 2018. 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia