Buka ménu utama

Stasiun Cibeber (kodeu: CBB) nyaéta hiji stasion karéta nu aya di Cikondang, Cibeber, Cianjur. Stasiun nu aya dina kaluhuran +456 m luhureun beungeut laut ieu miboga 2 jalur karéta.

Stasion Cibeber
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun CBB.png
  • Singgetan: CBB
  • Nomor: 1505
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténCianjur
KacamatanCibeber
DésaCikondang
Sajarah
Dibuka20 Mei 1883
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+456 m
Perenahna[2]km 82+410 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananKaréta api Siliwangi
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péron2

Karéta apiÉdit

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Lampegan
Stasion saenggeusna:
Stasion Cilaku


Koordinat: 7°09′49″S 110°38′08″E / 7.163687°S 110.6356019°E / -7.163687; 110.6356019

Awas: Konci runtuyan asal "Cibeber" ngalindih konci runtuyan asal "Cibeber, Stasion" anu saméméhna.