Stasion Cipeuyeum (CPY) nyaéta hiji stasion karéta anu perenahna di Cipeuyeum, Haurwangi, Cianjur. Stasion anu luhurna +272 méter ieu aya di Daérah Operasi II Bandung.

Stasion Cipeuyeum

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun CPY.png
  • Singgetan: CPY
  • Nomor: 1515
LokasiJalan Raya Cianjur-Padalarang
Cipeuyeum, Haurwangi, Cianjur, Jawa Kulon,
Indonésia
Luhur+272 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 113+289 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron2
Jumlah jalur2
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka17 Méi 1884
Layanan
Karéta api Siliwangi
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanMékanik
Lokasi dina peta

Sabada geus lila teu aktip, kiwari jalur karéta api Cianjur-Padalarang eukeur diaktipkeun deui, rél-rél anu tiheula diganti ku rél anu anyar lantaran rél nu baheula geus kolot sarta teu bisa nahan beban anu beurat teuing. Jalur pétak Ciranjang-Cipatat geus bérés réaktipasi di tanggal 21 Séptémber 2020. Ieu ditandaan ku dipanjanganna ruteu karéta api Siliwangi jadi Cipatat-Sukabumi.[3][4]

Karéta apiÉdit

RujukanÉdit

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. Reaktivasi Jalur Kereta Cianjur-Padalarang Selesai Akhir 2019 Liputan6.com, diakses tanggal 29 Desember 2018
  4. Media, Kompas Cyber. "KAI Gratiskan Tiket KA Siliwangi Ciranjang-Cipatat hingga 30 September 2020". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-11-27. 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Ciranjang
Stasion saenggeusna:
Stasion Rajamandala

Koordinat: 6°49′06″S 107°17′54″E / 6.8183915°S 107.2982419°E / -6.8183915; 107.2982419