Buka ménu utama

Stasion Ciranjang (Kode: CRJ) nyaéta hiji stasion karéta nu aya di Ciranjang, Ciranjang, Cianjur, Jawa Kulon. Stasion ieu aya di Daérah Operasi II Bandung.

Stasion Ciranjang
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun CRJ.png
  • Singgetan: CRJ
  • Nomor: 1514
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténCianjur
KacamatanCiranjang
KalurahanCiranjang
AlamatJl. Raya Cianjur-Padalarang
Sajarah
Dibuka17 Méi 1884
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+262 m
Perenahna[2]km 108+078 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananKaréta api Kian Santang (rencana)
Karéta api Siliwangi (rencana)
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péron1
Tipeu pasinyalanMékanik

Sabada geus lila teu aktip, kiwari jalur karéta api Cianjur - Padalarang eukeur diaktipkeun deui, rél-rél anu tiheula diganti ku rél anu anyar lantaran rél nu baheula geus kolot sarta teu bisa nahan beban anu beurat teuing. Kira-kira prosés réaktivasi ieu bisa bérés ahir 2019 atawa awal 2020.[3]

Karéta apiÉdit

  • Kian Santang (Lokal Ékonomi AC) (rencana)
  • Siliwangi (Lokal Ékonomi AC) (rencana, ruteuna diperpanjang ti Cianjur)

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Reaktivasi Jalur Kereta Cianjur-Padalarang Selesai Akhir 2019 Liputan6.com, diakses tanggal 29 Desember 2018

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Selajambé
Stasion saenggeusna:
Stasion Cipeuyeum