Buka ménu utama

Syunik (Basa Arménia: Սյունիք, ogé dialihaksarakeun kana Siunik, atanapi Siwnik, palapalan Basa Arménia: [sjuˈnikʰ]) nyaéta propinsina (marz) Arménia nu pangkidulna. Ibu kotana nyaéta Kapan. Badan Statistika Nasional Républik Arménia (ARMSTAT) ngalaporkeun populasi propinsi ieu 152.900 jiwa dina 2010,[1] naék ti 152.684 jiwa dina sénsus 2001.[2]

Syunik
Սյունիք
Propinsi
Lokasi Syunik di Arménia
Lokasi Syunik di Arménia
Koordinat: 39°15′N 46°15′E / 39.250°N 46.250°E / 39.250; 46.250Koordinat: 39°15′N 46°15′E / 39.250°N 46.250°E / 39.250; 46.250
Nagara Bandéra Arménia Arménia
Ibu kota Kapan
Pamaréntahan
 • Gubernur Suren Khachatryan
Aréa
 • Total 4.506 km2 (1,740 sq mi)
Réngking aréa ka-2
Populasi (2010)
 • Total 152.900
 • Réngking ka-8
 • Dénsitas 34/km2 (88/sq mi)
Zona wanci UTC+04
 • Summer (DST) UTC+05 (UTC)
Kode pos 3201-3519
ISO 3166 code AM-SU
FIPS 10-4 AM08
Ramatloka syunik.gov.am
Bagian ti séri
Arménia
Հայաստան
Bandéra Arménia Lambang Arménia

Budaya
Kasenian · Perpileman
Musik · Média
Olahraga · Vartavar

Sajarah

Pulitik
Hubungan luar nagri Arménia

Démografi

Babagian administratif
Aragatsotn · Ararat · Armavir
Gegharkunik · Kotayk · Lori · Shirak
Syunik · Tavush · Vayots Dzor
Yérévan (kota kalawan status husus)

Portal Arménia

Kotak ieu: temposawalaédit

Eusi

KomunitasÉdit

GaleriÉdit

RujukanÉdit

Tumbu kaluarÉdit