Buka ménu utama
Pikeun guna lian ti Lori, tempo Lori (disambiguasi).

Lori (Basa Arménia: Լոռի) nyaéta hiji propinsi (marz) di Arménia. Ibu kotana nyaéta Vanadzor.

Lori
Լոռի
Propinsi
Administrasi Propinsi Lori di Vanadzor
Administrasi Propinsi Lori di Vanadzor
Lambang Lori
Lambang
Lokasi Lori di Arménia
Lokasi Lori di Arménia
Koordinat: 40°55′N 44°30′E / 40.917°N 44.500°E / 40.917; 44.500Koordinat: 40°55′N 44°30′E / 40.917°N 44.500°E / 40.917; 44.500
Nagara Arménia
Ibu kota Vanadzor
Pamaréntahan
 • Gubernur Andrey Ghukasyan
Aréa
 • Total 3.789 km2 (1,463 sq mi)
Réngking aréa ka-3
Populasi (2002)
 • Total 253.351
 • Réngking ka-4
 • Dénsitas 67/km2 (170/sq mi)
Zona wanci UTC+04
 • Summer (DST) UTC+05 (UTC)
kode pos 1701-2117
ISO 3166 code AM.LO
FIPS 10-4 AM06
Ramatloka lori.gov.am
Bagian ti séri
Arménia
Հայաստան
Bandéra Arménia Lambang Arménia

Budaya
Kasenian · Perpileman
Musik · Média
Olahraga · Vartavar

Sajarah

Pulitik
Hubungan luar nagri Arménia

Démografi

Babagian administratif
Aragatsotn · Ararat · Armavir
Gegharkunik · Kotayk · Lori · Shirak
Syunik · Tavush · Vayots Dzor
Yérévan (kota kalawan status husus)

Portal Arménia

Kotak ieu: temposawalaédit

Eusi

KomunitasÉdit

GaleriÉdit

RujukanÉdit

  1. "RA Lori Marz" (PDF). Marzes of the Republic of Armenia in Figures, 2002-2006. National Statistical Service of the Republic of Armenia. 2007. 

Tingali ogéÉdit

Tumbu kalaurÉdit

Citakan:Lori, Armenia