Buka ménu utama
Pikeun guna lian ti Lori, tempo Lori (disambiguasi).

Lori (Basa Arménia: Լոռի) nyaéta hiji propinsi (marz) di Arménia. Ibu kotana nyaéta Vanadzor.

Lori

Լոռի
Administrasi Propinsi Lori di Vanadzor
Administrasi Propinsi Lori di Vanadzor
Lambang Lori
Lambang
Lokasi Lori di Arménia
Lokasi Lori di Arménia
NagaraArménia
Ibu kotaVanadzor
Pamaréntahan
 • GubernurAndrey Ghukasyan
Lega
 • Total3.789 km2 (1,463 sq mi)
Réngking legaka-3
Pangeusi
 (2002)
 • Total253.351
 • Réngkingka-4
 • Kapadetan67/km2 (170/sq mi)
Zona wanciUTC+04
 • Usum Panas (DST)UTC+05
kode pos
1701-2117
Kode ISO 3166AM.LO
FIPS 10-4AM06
Ramatlokalori.gov.am
Bagian ti séri
Arménia
Հայաստան
Bandéra Arménia Lambang Arménia

Budaya
Kasenian · Perpileman
Musik · Média
Olahraga · Vartavar

Sajarah

Pulitik
Hubungan luar nagri Arménia

Démografi

Babagian administratif
Aragatsotn · Ararat · Armavir
Gegharkunik · Kotayk · Lori · Shirak
Syunik · Tavush · Vayots Dzor
Yérévan (kota kalawan status husus)

Portal Arménia

Kotak ieu: temposawalaédit

KomunitasÉdit

GaleriÉdit

RujukanÉdit

  1. "RA Lori Marz" (PDF). Marzes of the Republic of Armenia in Figures, 2002-2006. National Statistical Service of the Republic of Armenia. 2007. 

Tingali ogéÉdit

Tumbu kalaurÉdit

Citakan:Lori, Armenia