Buka ménu utama

Ararat (Basa Arménia: Արարատ) nyaéta hiji propinsi (marz) di Arménia kalawan ibu kotana di Artashat. Dingaranan dumasar Gunung Ararat, propinsi ieu wawatesan jeung Turki di kulon jeung Nakhichevan ti Azerbaijan di kidul. Propinsi ieu ngurilingan éksklave Karki ti Nakhichevan nu geus dikawasaan ku Arménia saprak direbutna ti Méi 1992 nalika Perang Nagorno-Karabakh.

Ararat

Արարատ
Lokasi Ararat di Arménia
Lokasi Ararat di Arménia
NagaraArménia
Ibu kotaArtashat
Pamaréntahan
 • GubernurAramayis Grigoryan(2013)
Lega
 • Total2.096 km2 (809 sq mi)
Réngking legaka-9
Pangeusi
 (2002)
 • Total252.665
 • Réngkingka-5
 • Kapadetan120/km2 (310/sq mi)
Zona wanciUTC+04
 • Usum Panas (DST)UTC+05
Kode pos
0601-0823
Kode ISO 3166AM.AR
FIPS 10-4AM02
Ramatlokaararat.gov.am
Bagian ti séri
Arménia
Հայաստան
Bandéra Arménia Lambang Arménia

Budaya
Kasenian · Perpileman
Musik · Média
Olahraga · Vartavar

Sajarah

Pulitik
Hubungan luar nagri Arménia

Démografi

Babagian administratif
Aragatsotn · Ararat · Armavir
Gegharkunik · Kotayk · Lori · Shirak
Syunik · Tavush · Vayots Dzor
Yérévan (kota kalawan status husus)

Portal Arménia

Kotak ieu: temposawalaédit

KomunitasÉdit

GaleriÉdit

RujukanÉdit

  1. "RA Ararat Marz" (PDF). Marzes of the Republic of Armenia in Figures, 2002-2006. National Statistical Service of the Republic of Armenia. 2007. 

Tingali ogéÉdit