Buka ménu utama

Ararat (Basa Arménia: Արարատ) nyaéta hiji propinsi (marz) di Arménia kalawan ibu kotana di Artashat. Dingaranan dumasar Gunung Ararat, propinsi ieu wawatesan jeung Turki di kulon jeung Nakhichevan ti Azerbaijan di kidul. Propinsi ieu ngurilingan éksklave Karki ti Nakhichevan nu geus dikawasaan ku Arménia saprak direbutna ti Méi 1992 nalika Perang Nagorno-Karabakh.

Ararat
Արարատ
Propinsi
Lokasi Ararat di Arménia
Lokasi Ararat di Arménia
Koordinat: 39°55′N 44°43′E / 39.917°N 44.717°E / 39.917; 44.717Koordinat: 39°55′N 44°43′E / 39.917°N 44.717°E / 39.917; 44.717
Nagara Arménia
Ibu kota Artashat
Pamaréntahan
 • Gubernur Aramayis Grigoryan(2013)
Aréa
 • Total 2.096 km2 (809 sq mi)
Réngking aréa ka-9
Populasi (2002)
 • Total 252.665
 • Réngking ka-5
 • Dénsitas 120/km2 (310/sq mi)
Zona wanci UTC+04
 • Summer (DST) UTC+05 (UTC)
Kode pos 0601-0823
ISO 3166 code AM.AR
FIPS 10-4 AM02
Ramatloka ararat.gov.am
Bagian ti séri
Arménia
Հայաստան
Bandéra Arménia Lambang Arménia

Budaya
Kasenian · Perpileman
Musik · Média
Olahraga · Vartavar

Sajarah

Pulitik
Hubungan luar nagri Arménia

Démografi

Babagian administratif
Aragatsotn · Ararat · Armavir
Gegharkunik · Kotayk · Lori · Shirak
Syunik · Tavush · Vayots Dzor
Yérévan (kota kalawan status husus)

Portal Arménia

Kotak ieu: temposawalaédit

Eusi

KomunitasÉdit

GaleriÉdit

RujukanÉdit

  1. "RA Ararat Marz" (PDF). Marzes of the Republic of Armenia in Figures, 2002-2006. National Statistical Service of the Republic of Armenia. 2007. 

Tingali ogéÉdit