Buka ménu utama
Pikeun pamukimanna, tempo Aragatsotn.

Aragatsotn (Basa Arménia: Արագածոտն) nyaéta hiji propinsi (marz) di Arménia. Propinsi ieu aya di beulah kulon nagara. Ibu kotana nyaéta Ashtarak. Ngaranna hartina "hiji suku tina Aragats" (gunung pangluhurna di Républik Arménia). Nalika jaman Dinasti Arsacid ti Karajaan Arménia, wewengkon ieu mangrupa bagian ti propinsi Ayrarat.

Aragatsotn
Արագածոտն
Propinsi
Lokasi Aragatsotn di Arménia
Lokasi Aragatsotn di Arménia
Koordinat: 40°25′N 44°10′E / 40.417°N 44.167°E / 40.417; 44.167Koordinat: 40°25′N 44°10′E / 40.417°N 44.167°E / 40.417; 44.167
Nagara Arménia
Ibu kota Ashtarak
Pamaréntahan
 • Gubernur David Gevorgyan
Aréa
 • Total 2.753 km2 (1,063 sq mi)
Réngking aréa 5th
Populasi (2002)
 • Total 126.278
 • Réngking 9th
 • Dénsitas 46/km2 (120/sq mi)
Zona wanci UTC+04
 • Summer (DST) UTC+05 (UTC)
Kode pos 0201-0514
ISO 3166 code AM.AG
FIPS 10-4 AM01
Ramatloka aragatsotn.gov.am
Bagian ti séri
Arménia
Հայաստան
Bandéra Arménia Lambang Arménia

Budaya
Kasenian · Perpileman
Musik · Média
Olahraga · Vartavar

Sajarah

Pulitik
Hubungan luar nagri Arménia

Démografi

Babagian administratif
Aragatsotn · Ararat · Armavir
Gegharkunik · Kotayk · Lori · Shirak
Syunik · Tavush · Vayots Dzor
Yérévan (kota kalawan status husus)

Portal Arménia

Kotak ieu: temposawalaédit

Eusi

KomunitasÉdit

GaleriÉdit

Tingali ogéÉdit

CatetanÉdit

  1. "RA Aragatsotn Marz" (PDF). Marzes of the Republic of Armenia in Figures, 2002-2006. National Statistical Service of the Republic of Armenia. 2007. 

RujukanÉdit

Tumbu kaluarÉdit

Citakan:Aragatsotn