Buka ménu utama
Pikeun kagunaan séjén tina Armavir (disambiguasi), tempo Armavir (disambiguasi) (disambiguasi).

Armavir (Basa Arménia: Արմավիր) nyaéta hiji propinsi (marz) di Arménia, kalawan ibu kotana di Armavir.

Armavir
Արմավիր
Propinsi
Lokasi Armavir di Arménia
Lokasi Armavir di Arménia
Koordinat: 40°09′N 44°03′E / 40.150°N 44.050°E / 40.150; 44.050Koordinat: 40°09′N 44°03′E / 40.150°N 44.050°E / 40.150; 44.050
Nagara Arménia
Ibu kota Armavir
Pamaréntahan
 • Gubernur Ashot Ghahramanyan
Aréa
 • Total 1.242 km2 (480 sq mi)
Réngking aréa ka-10
Populasi (2009)
 • Total 282.600
 • Réngking ka-3
 • Dénsitas 230/km2 (590/sq mi)
Zona wanci UTC+04
Kode pos 0901-1149
ISO 3166 code AM.AV
FIPS 10-4 AM03
Ramatloka loka resmi
Bagian ti séri
Arménia
Հայաստան
Bandéra Arménia Lambang Arménia

Budaya
Kasenian · Perpileman
Musik · Média
Olahraga · Vartavar

Sajarah

Pulitik
Hubungan luar nagri Arménia

Démografi

Babagian administratif
Aragatsotn · Ararat · Armavir
Gegharkunik · Kotayk · Lori · Shirak
Syunik · Tavush · Vayots Dzor
Yérévan (kota kalawan status husus)

Portal Arménia

Kotak ieu: temposawalaédit

Eusi

KomunitasÉdit

GaleriÉdit

RujukanÉdit

  1. "RA Armavir Marz" (PDF). Marzes of the Republic of Armenia in Figures, 2002-2006. National Statistical Service of the Republic of Armenia. 2007. 

Tumbu kaluarÉdit