Buka ménu utama


Soedjatmoko (ngaran lahir: Soedjatmoko Mangoendiningrat; gumelar di Sawahlunto, Sumatera Kulon, Hindia Walanda, 10 Januari 1922 – tilar dunya di Yogyakarta, Indonésia, 21 Désémber 1989 dina umur 67 taun), ogé dipikawanoh ku jujuluk Bung Koko, nyaéta saurang inteléktual, diplomat, sarta pulitikus Indonésia.[1] Soedjatmoko minangka salah sahiji wakil Indonésia di Perserikatan Bangsa-Bangsa taun 1966, tuluy jadi Duta Besar Indonésia pikeun Amérika Sarikat dina taun 1968, dina mangsa harita ogé Soedjatmoko meunang sawatara gelar doktor honoris.[2] Soedjatmoko pernah ogé jadi panaséhat pikeun Menteri Luar Negeri Adam Malik.[2] Sanggeus kajadian Malari dina bulan Januari 1974, Soedjatmoko ditéwak tuluy diinterogasi ku sabab diduga jadi parencana tindak protés éta.[2]

Dr.Soedjatmoko
GumelarSoedjatmoko Mangoendiningrat
10 Januari 1922
Walanda Kota Sawahlunto, Sumatera Kulon, Hindia Walanda
Tilar dunya21 Désémber 1989 (yuswa 67)
Indonésia Yogyakarta, Indonésia
KawarganagaraanIndonésia Indonesia
PagawéanDiplomat, akademisi
GelarAnggota Konstituante
Périodeu1955–1959
SaméméhnaTaya (dibentuk)
SaenggeusnaTaya (dibubarkeun)
Partéy pulitikPartéy Sosialis Indonésia
AgamaIslam
PasanganRatmini Gandasubrata
AnakKamala Chandrakirana
Isna Marifa
Galuh Wandita
KolotnaSaleh Mangoendiningrat (bapa)
Isnadikin (ibu)
KulawargaMiriam Budiardjo (adi awéwé)
Nugroho Wisnumurti (adi lalaki)
Sutan Sjahrir (lanceuk beuteung)[1]

AtikanÉdit

KarirÉdit

PangajénÉdit

RujukanÉdit

  1. a b "Contemplating Soedjatmoko’s Thought about Intellectuals" [Mempertimbangkan Pandangan Soedjatmoko tentang Kaum Intelektual] (dalam Inggris). Universitas Gadjah Mada. Diarsipkan dari versi asli tanggal 3/23/2012. Diakses tanggal 3/14/2016. 
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q r "Soedjatmoko - Profil". Merdeka.com. Diakses tanggal 3/14/2016.