Buka ménu utama

Stasion Bekasi Timur (BKST) (Aksara Sunda: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮘᮨᮊᮞᮤ ᮒᮤᮙᮥᮁ) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Durén Jaya, Bekasi Timur, Bekasi. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +19 méter ieu kaasup ka Daérah Operasi I Jakarta sarta ngan ngalayanan KRL Commuter Line. Stasion ieu kagolong stasion anyar. Stasion ieu diwangun lantaran kapasitas Stasion Bekasi geus overloadpikeun ngalayanan panumpang komuter.

Stasion Bekasi Timur
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun BKST.png
  • Singgetan: BKST
  • Nomor: -
Stasiun Bekasi Timur, 2019.jpg
Stasion Bekasi Timur, 2019
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KotaBekasi
AlamatJalan Ir. H. Juanda
Sajarah
Dibuka7 Oktober 2017
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+19 m
Perenahna[2]km 29+950 lintas JakartaJatinegaraCikampék
LayananKRL Commuter Line
Pamesenan tikétNgan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Operasi
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Cikarang–Jakarta Kota
Manggarai
Cikarang–Jakarta Kota
Pasar Senen
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2:
  • jalur 1: sepur lurus jalur ganda arah Tambun-Cikampék
  • jalur 2: sepur lurus jalur ganda arah Bekasi-Manggarai
Jumlah péron1 peron pulau
Tipeu pasinyalanÉléktrik tipeu Kyosan K5B[3]
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Ya
Papan Ngaran Stasion Bekasi Timur

Stasion Bekasi Timur diresmikeun tanggal 7 Oktober 2017 ku Menteri Perhubungan Indonésia, Budi Karya Sumadi bareng jeung diresmikeunna KRL Blue Line jurusan Stasion Cikarang.[4]

Layanan karéta apiÉdit

KRL Commuter LineÉdit

Blue Line

Antarmoda pangrojongÉdit

Jenis angkutan umum Trayék Jurusan
Koperasi Angkutan Bekasi (Koasi)[5] K01 Perumnas III Bekasi Timur-Terminal Bekasi
K19 Mutiara Gading Timur-Terminal Bekasi
K19A Pondok Timur-Terminal Bekasi
K34 Cibitung-Terminal Bekasi
K34A Tambun Selatan-Terminal Bekasi
Transjakarta B21 (Suburban Express) Terminal Bekasi-Grogol 2 (liwat Bekasi Timur)
B21 (Suburban Express) Terminal Bekasi-Juanda (liwat Bekasi Timur)
B23 (RoyalTrans) Terminal Bekasi-Stasion Manggarai (liwat Bekasi Timur)
B24 (RoyalTrans) Terminal Bekasi-Kalideres (liwat Bekasi Timur)
Mayasari Bakti AC05 Terminal Bekasi-Terminal Blok M (liwat Bekasi Timur)
AC29 Terminal Bekasi-Kalideres (liwat Bekasi Timur)
AC52 Terminal Bekasi-Stasion Tanah Abang (liwat Bekasi Timur)
AC132 Terminal Bekasi-Terminal Lebak Bulus (liwat Bekasi Timur)

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. antaranews.com. "Sistem persinyalan Manggarai-Jatinegara diperbarui". Antara News. Diakses tanggal 2019-02-27. 
  4. Pitoko, Ridwan Aji (7 Oktober 2017). "Menhub Resmikan Stasiun Bekasi Timur dan KRL Bekasi-Cikarang". Kompas.com. Diakses tanggal 10 Oktober 2017. 
  5. "Trayek Angkot di Bekasi". Info Bekasi. Diakses tanggal 27 Juni 2018. 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Rajawali-Cikampék
Stasion saméméhna:
Stasion Bekasi
Stasion saenggeusna:
Stasion Tambun


 

Koordinat: 6°14′49″S 107°01′05″E / 6.246888°S 107.018111°E / -6.246888; 107.018111