Buka ménu utama

Stasion Cawang nyaéta hiji stasion karéta nu aya di wewengkon Tebet, Jakarta Kidul. Stasion ieu aya dina tingkat kaluhuran +16 m sarta kaasup kana wewengkon Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu ngalayanan KRL Commuter Line.

Stasion Cawang
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun CW.png
  • Singgetan: CW
  • Nomor: -
Stasiun Cawang, 2018.jpg
Stasion Cawang, 2018
Lokasi
PropinsiDKI Jakarta
KotaJakarta Kidul
KacamatanTebet
KalurahanTebet Wétan
AlamatJalan Tebet Timur Dalam 11
Kodeu pos12820
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]II
Tingkat kaluhuran+26 m
Perenahna[2]km 13+730 lintas JakartaManggaraiBogor
LayananKRL Commuter Line
Pamesenan tikétNgan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Operasi
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Depok–Jatinegara
Depok–Jakarta Kota
Bogor–Jatinegara
Bogor–Jakarta Kota
Angke–Nambo
  Layanan penghubung  
  Stasion saméméhna     Transjakarta     Station sanggeusna  
Koridor 9
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2:
  • jalur 1: sepur lurus jalur ganda arah Manggarai-Jakarta Kota/Tanahabang
  • jalur 2: sepur lurus jalur ganda arah Pasar Minggu-Bogor
Jumlah péron2 peron sisi
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Teu aya

Sanajan diaranan Stasion Cawang, stasion ieu perenahna henteu di Kalurahan Cawang, tapi di beulah kulonna. Stasion ieu diaranan stasion Cawang lantaran deukeut jeung Jambatan Layang Cawang. Di beulah kidul stasion ieu aya Jalan Tol M.T. Haryono.

Eusi

Layanan karéta apiÉdit

KRL Commuter LineÉdit

Antarmoda pendukungÉdit

Jenis angkutan umum Trayék Jurusan
Kopaja S68 Kebon Binatang Ragunan–Kampung Melayu
Arimbi AC119 Poris Plawad–Kampung Melayu
Transjakarta   Pinang Ranti–Pluit
PGC 2–Pluit
Pinang Ranti–Kota
Pinang Ranti–Bundaran Senayan
13B Puri Beta–BNN
B11 Summarecon Mal Bekasi–Tosari
B21 Terminal Bekasi–Grogol 2 (via Tol Timur)

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Tebet
Stasion saenggeusna:
Stasion Durén Kalibata


Koordinat: 6°14′31″S 106°51′31″E / 6.2418896°S 106.8584776°E / -6.2418896; 106.8584776