Buka ménu utama

Stasion Cicaléngka (CCL) nyaéta stasion karéta api anu aya di Jalan Stasiun Cicaléngka, Cicaléngka Kulon, Cicaléngka, Bandung. Stasion ieu jadi stasion paeureunan ahir pikeun karéta api lokal Bandung Raya. Stasion ieu boga tilu jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Stasion ieu kaasup Daérah Operasi II Bandung.

Stasion Cicaléngka
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun CCL.png
  • Singgetan: CCL
  • Nomor: 1605
Stasiun Cicalengka Depan.jpg
Stasion Cicaléngka ditempo ti hareup
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténBandung
KacamatanCicaléngka
DésaCicaléngka Kulon
AlamatJalan Stasiun Cicaléngka No. 1
Kodeu pos40395
Sajarah
Dibuka1884
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]I
Tingkat kaluhuran+669 m
Perenahna[2]km 182+271 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananLokal Bandung Raya, Lokal Cibatu, jeung Galunggung
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur3
Jumlah péron3
Tipeu pasinyalanMékanik
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Aya
Toilét: Aya
Tempat ibadah: Aya

Eusi

Layanan karéta apiÉdit

Pasilangan karéta apiÉdit

Stasion Cicaléngka ogé ngalayanan karéta api anu rék disilang ku karéta api nu séjénna, karéta anu silang di Stasion Cicaléngka nyaéta:

GalériÉdit

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonésia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Haurpugur
Stasion saenggeusna:
Stasion Nagrég