Stasion Cikadongdong

Stasion Cikadongdong (CD) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮎᮤᮊᮓᮧᮀᮓᮧᮀ) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Puteran, Cikalong Wétan, Bandung Kulon. Stasion ieu boga dua jalur. Ka arah Réndéh, jalur masih kénéh tunggal, sedengkeun ka arah Pléréd, jalur enggeus ganda. Saacan stasion Pléréd, aya stasion Cisomang anu geus teu aktip lantaran dibuka na jalur ganda. Stasion ieu dilayanan ku Karéta api lokal Purwakarta-Cicaléngka jeung Karéta api lokal Cibatu.

Stasion Cikadongdong

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun CD.png
  • Singgetan: CD
  • Nomor: 1409
LokasiPuteran, Cikalong Wétan, Bandung Kulon, Jawa Kulon,
Indonésia
Luhur+408 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 132+869 lintas JakartaJatinegara
CikampékPurwakartaPadalarang[1]
Jumlah péron2
Jumlah jalur2
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka1902
Layanan
Lokal Bandung Raya (Purwakarta - Cicaléngka) jeung Lokal Cibatu
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanÉléktrik
Pamesenan tikétNgan ngalayanan panjualan langsung.
Lokasi dina peta

Karéta apiÉdit

Tingali ogéÉdit

Karéta api

RujukanÉdit

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cikampék-Padalarang
Stasion saméméhna:
Halteu Cisomang
Stasion saenggeusna:
Stasion Réndéh