Stasion Cisaat (CSA) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮎᮤᮞᮃᮒ᮪) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Cisaat, Cisaat, Sukabumi. Stasion ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi I Jakarta sarta miboga dua jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Stasion Cisaat ngalayanan karéta api Pangrango jurusan Bogor jeung Sukabumi. Salian ti KA Pangrango, stasion ieu ogé ngalayanan bongkar muat KA Angkutan Semén jurusan Nambo.

Stasion Cisaat

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun CSA.png
  • Singgetan: CSA
LokasiCisaat, Cisaat, Sukabumi, Jawa Kulon, 43152
Indonésia
KoordinatCitakan:Country abbreviation 6°54′50″S 106°53′15″E / 6.914°S 106.887505°E / -6.914; 106.887505Koordinat: Citakan:Country abbreviation 6°54′50″S 106°53′15″E / 6.914°S 106.887505°E / -6.914; 106.887505
Luhur+584 M
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Letak ti pangkalkm 52+352 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron2
Jumlah jalur2
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka21 Maret 1882
Layanan
Karéta api Pangrango
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanMékanik
Lokasi dina peta

Karéta apiÉdit

Tingali ogéÉdit

Stasion karéta api

RujukanÉdit

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Halteu Pondok Leungsir
Stasion saenggeusna:
Stasion Sukabumi