Stasion Karangpucung

Stasion Karangpucung (KNP) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Jajawar, Banjar, Banjar. Stasion ieu jadi stasion pangkulonna di Kota Banjar. Stasion ieu boga tilu jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Kiwari stasion ieu ngan ngalayanan pasilangan atawa pasusulan antar karéta api, henteu pikeun naék-turunkeun panumpang.

Stasion Karangpucung
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun KNP.png
  • Singgetan: KNP
  • Nomor: 1637
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KotaBanjar
KacamatanBanjar
KalurahanJajawar
AlamatJalan Wirasantara
Sajarah
Dibuka1894
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+45 m
Perenahna[2]km 304+940 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananPikeun pasilangan jeung pasusulan wungkul
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur3
Jumlah péron2
Tipeu pasinyalanÉléktrik

Pasilangan antar karéta apiÉdit

Tingali ogéÉdit

Karéta api

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Bojong
Stasion saenggeusna:
Stasion Banjar