Stasion Karangpucung

Stasion Karangpucung (KNP) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Jajawar, Banjar, Banjar. Stasion ieu jadi stasion pangkulonna di Kota Banjar. Stasion ieu boga tilu jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Kiwari stasion ieu ngan ngalayanan pasilangan atawa pasusulan antar karéta api, henteu pikeun naék-turunkeun panumpang.

Stasion Karangpucung

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun KNP.png
  • Singgetan: KNP
  • Nomor: 1637
LokasiJalan Wirasantara
Jajawar, Banjar, Banjar, Jawa Kulon,
Indonésia
Luhur+45 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 304+940 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron2
Jumlah jalur3
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka1894
Layanan
Pikeun pasilangan jeung pasusulan wungkul
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanÉléktrik
Lokasi dina peta

Pasilangan antar karéta apiÉdit

Tingali ogéÉdit

Karéta api

RujukanÉdit

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Bojong
Stasion saenggeusna:
Stasion Banjar