Buka ménu utama
Karéta api Lodaya
KA Lodaya Tasikmalaya.jpg
Karéta api Lodaya datang ka stasion Tasikmalaya
Informasi
Sistem Karéta api antar kota
Kelas Éksekutip-Ékonomi AC Prémium
Status Beroperasi
Lokal Daop 6 Jogja
Stasion terminus Stasion Bandung
Stasion Solo Balapan
Operasi
Dipiboga ku PT KAI
Operator Daérah Operasi VI Yogyakarta
Lokomotip CC203, CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Titik pangluhurna +848 (Nagrég)

Karéta api Lodaya nyaéta layanan karéta api nu ngahubungkeun Stasion Bandung jeung Stasion Solo Balapan.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daop 6 Jogja.[1] Asalna karéta ieu ngaranna Karéta api Senja Mataram/Pajajaran, rélasi Bandung - Yogyakarta.[1] Tapi, ti mimiti rutena diperpanjang nepi ka Solo Balapan, ngaranna dirobah jadi KA Lodaya.[1]

Mimitina, KA Lodaya maké rangkéan Éksekutip-Bisnis, ngan ti ahir bulan Oktober 2018, rangkéanna diganti jadi Éksekutip-Ékonomi AC Prémium kaluaran 2018 (K1 18 + K3 18).

Asal usul ngaranÉdit

Kecap "Lodaya" téh mangrupa akronim ti ngaran stasion paeureunan ahir, nyaéta SOLO-BANDUNG RAYA.[1]

Stasion nu dilayananÉdit

Spesifikasi karétaÉdit

  • Lokomotip CC203 atawa CC206
  • 4 karéta éksekutip (K1 18 SLO)
  • 4 karéta ékonomi AC prémium (K3 18 SLO)
  • 1 karéta makan (M1 SLO)
  • 1 karéta pembangkit (P)[1]

JadwalÉdit

Karéta api Lodaya dijalankeun 4 kali (isuk-isuk jeung peuting).[1] Misalna, Karéta Lodaya pagi indit ti Bandung isuk-isuk nepi ka Solo Balapan soré (jeung sabalikna).[1] Karéta Lodaya malam berangkat di Bandung peuting nepi ka Solo Balapan isuk-isuk (jeung sabalikna).[1] Jadwal nu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia Basa Indonésia.

InsidénÉdit

GalériÉdit

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. a b c d e f g h i j http://www.railway.web.id/2015/07/jadwal-dan-harga-tiket-ka-lodaya.html?m=1 (id) diakses tanggal 26 Desember 2015
  2. Tribun: KA Lodaya Tabrak Batu di Kebumen (id) diakses tanggal 26 Desember 2015
  3. a b c Republika: KA Lodaya Anjlok di Tasikmalaya (id) diakses tanggal 26 Desember 2015

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT KAI