Buka ménu utama
Serayu
KA Serayu rangkaian KA Brantas persiapan masuk Stasiun Cikampek.jpg
Karéta api Serayu maké rangkéan daruat ti KA Brantas sacara réguler persiapan asup Stasion Cikampék.
Informasi
Sistem Karéta api antar kota
Kelas Ékonomi AC
Status Beroperasi
Lokal Daop 5 Purwokerto
Stasion terminus Stasion Purwokerto
Stasion Pasar Senén
Operasi
Dipiboga ku PT KAI
Operator Daérah Operasi V Purwokerto
Karakter Lintas pagunungan
Lokomotip CC201, CC203, CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Titik pangluhurna +848 (Nagrég)
Karéta api Serayu
KA Serayu eureun di stasion Tasikmalaya

Karéta api Serayu nyaéta karéta api nu ngalayanan rute Purwokerto - Kiaracondong - Pasar Senén.[1] Karéta ieu jadi hiji-hijina karéta rute Jakarta-Purwokerto anu maké jalur kidul, lain jalur kalér.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi V Purwokerto.[1]

Séké-sélér ngaranÉdit

 
Dua karéta api Serayu papanggih di stasion Kroya.

Kecap Serayu (asalna tina Sarayu atawa Cisarayu) nyaéta ngaran walungan anu aya di Jawa Tengah, baheula walungan ieu dipaké pikeun batas wétan Karajaan Sunda.[1]

SajarahÉdit

Karéta api Serayu asalna tina Karéta api Galuh rute Kroya - Jakarta Kota, terus jadi Karéta api Cipuja/Citrajaya rute Cilacap - Purwakarta - Jakarta, terus jadi Karéta api Serayu.[1]

Stasion nu dilayananÉdit

Spésifikasi karétaÉdit

  • lokomotip CC201, CC203, CC206
  • 6 karéta ékonomi (K3 PWT)
  • 1 karéta makan pembangkit (KMP3 PWT)
  • 1 karéta aling-aling (B)[1]

JadwalÉdit

Karéta api Serayu dijalankeun 4 kali, Serayu Siang jeung Serayu Malam.[2] Jadwal nu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia Basa Indonésia.

RujukanÉdit

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT KAI