Buka ménu utama

Stasion Lénténg Agung, kadang disebut minangka Stasion Lénténg wungkul, (Kodeu: LNA) nyaéta hiji stasion karéta api kelas II anu perenahna di Jalan Lénténg Agung Timur, Lénténg Agung, Jagakarsa, Jakarta Kidul. Stasion anu miboga tingkat kaluhuran +57 méter ieu kaasup ka Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu ngan ngalayanan KRL Commuter Line. Stasion ieu boga lintasan jalur anu ngalengkung ngabentuk kurva S, mirip jeung Stasion Lebakjero.

Stasion Lenteng Agung
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun LNA.png
  • Singgetan: LNA
  • Nomor: 0704
Lenteng Agung Station.jpg
Stasion Lénténg Agung sanggeus wangunan liar di sabudeureun péron dibongkar (kr. 2013)
Lokasi
PropinsiDKI Jakarta
KotaJakarta Kidul
KacamatanJagakarsa
KalurahanLénténg Agung
AlamatJalan Lénténg Agung Timur
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]II
Tingkat kaluhuran+57 m
Perenahna[2]km 23+971 lintas Jakarta-Manggarai-Bogor/Nambo
LayananKRL Commuter Line
Pamesenan tikétNgan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Operasi
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Depok–Jatinegara
Depok–Jakarta Kota
Bogor–Jatinegara
Bogor–Jakarta Kota
Angke–Nambo
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péronDua peron sisi nu jangkung

Layanan karéta apiÉdit

KRL Commuter LineÉdit

Antarmoda pangrojongÉdit

Jenis angkutan umum Trayék Jurusan
Angkot Kota Dépok[3] 129 Mekarsari–Pasar Minggu
Koperasi Wahana Kalpika (KWK)[3] S02 Stasion Lénténg Agung-Jagakarsa-Pasar Pondok Labu
T19 Terminal Dépok–Terminal Kampung Rambutan–Terminal Pinang Ranti
Miniarta[3] M03 Terminal Dépok–Pasar Minggu
M04 Dépok Wétan–Pasar Minggu
Kopaja[4] 606 Pasar Minggu–Sréngséng
616 Blok M–Cipedak
MiniTrans 4B Stasion Manggarai-Universitas Indonesia
9H Universitas Pancasila-Blok M (via Moh. Kahfi 2, Kelapa Tiga, Joe, Koridor 9, Kaptén Téndéan)

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. a b c "Rute Angkot di Depok". e-transportasi. http://www.etransportasi.com/2017/02/rute-angkot-di-depok.html. Diakses pada 2018-06-27 
  4. "Rute Metro Mini dan Kopaja di Jakarta". e-transportasi. http://www.etransportasi.com/2017/02/rute-metro-mini-dan-kopaja-di-jakarta.html. Diakses pada 2018-06-27 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Tanjung Barat
Stasion saenggeusna:
Stasion Universitas Pancasila


Koordinat: 6°19′47″S 106°50′04″E / 6.329801°S 106.834445°E / -6.329801; 106.834445