Stasion Rajapolah (RJP) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Manggungjaya, Rajapolah, Tasikmalaya. Stasion ieu boga tilu jalur, jalur 1 minangka jalur lurus. Kiwari euweuh karéta anu eureun di stasion ieu, iwal ti lamun aya pasilangan atawa pasusulan antar karéta api.

Stasion Rajapolah

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun RJP.png
  • Singgetan: RJP
  • Nomor: 1621
Stasiun Rajapolah.jpg
Stasion Rajapolah
LokasiJalan Cihaurbeuti No. 2
Manggungjaya, Rajapolah, Tasikmalaya, Jawa Kulon, 46155
Indonésia
Luhur+459 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 257+510 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron2
Jumlah jalur3
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka1893
Layanan
Pikeun pasilangan jeung pasusulan wungkul
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanMékanik
Lokasi dina peta

Kiwari hiji-hijina karéta api anu eureun di stasion ieu nyaéta KA Galunggung jurusan Bandung (KLB 12337) disilang ku KA Argo Wilis jurusan Surabaya (KA 6) anu ngaliwat langsung.

Tingali ogéÉdit

Karéta api

RujukanÉdit

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Ciawi
Stasion saenggeusna:
Stasion Indihiang