Buka ménu utama

Stasion Rajapolah (RJP) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Manggungjaya, Rajapolah, Tasikmalaya. Stasion ieu boga tilu jalur, jalur 1 minangka jalur lurus. Kiwari euweuh karéta anu eureun di stasion ieu, iwal ti lamun aya pasilangan atawa pasusulan antar karéta api.

Stasion Rajapolah
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun RJP.png
  • Singgetan: RJP
  • Nomor: 1621
Stasiun Rajapolah.jpg
Stasion Rajapolah
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténTasikmalaya
KacamatanRajapolah
DésaManggungjaya
AlamatJalan Cihaurbeuti No. 2
Kodeu pos46155
Sajarah
Dibuka1893
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+459 m
Perenahna[2]km 257+510 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananPikeun pasilangan jeung pasusulan wungkul
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur3
Jumlah péron2
Tipeu pasinyalanMékanik

Kiwari hiji-hijina karéta api anu eureun di stasion ieu nyaéta KA Galunggung jurusan Bandung (KLB 12337) disilang ku KA Argo Wilis jurusan Surabaya (KA 6) anu ngaliwat langsung.

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Ciawi
Stasion saenggeusna:
Stasion Indihiang