Buka ménu utama

Syunik (Basa Arménia: Սյունիք, ogé dialihaksarakeun kana Siunik, atanapi Siwnik, palapalan Basa Arménia: [sjuˈnikʰ]) nyaéta propinsina (marz) Arménia nu pangkidulna. Ibu kotana nyaéta Kapan. Badan Statistika Nasional Républik Arménia (ARMSTAT) ngalaporkeun populasi propinsi ieu 152.900 jiwa dina 2010,[1] naék ti 152.684 jiwa dina sénsus 2001.[2]

Syunik

Սյունիք
Lokasi Syunik di Arménia
Lokasi Syunik di Arménia
Nagara Bandéra Arménia Arménia
Ibu kota Kapan
Pamaréntahan
 • Gubernur Suren Khachatryan
Lega
 • Total 4.506 km2 (1,740 sq mi)
Réngking lega ka-2
Pangeusi
 (2010)
 • Total 152.900
 • Réngking ka-8
 • Kapadetan 34/km2 (88/sq mi)
Zona wanci UTC+04
 • Usum Panas (DST) UTC+05
Kode pos
3201-3519
Kode ISO 3166 AM-SU
FIPS 10-4 AM08
Ramatloka syunik.gov.am
Bagian ti séri
Arménia
Հայաստան
Bandéra Arménia Lambang Arménia

Budaya
Kasenian · Perpileman
Musik · Média
Olahraga · Vartavar

Sajarah

Pulitik
Hubungan luar nagri Arménia

Démografi

Babagian administratif
Aragatsotn · Ararat · Armavir
Gegharkunik · Kotayk · Lori · Shirak
Syunik · Tavush · Vayots Dzor
Yérévan (kota kalawan status husus)

Portal Arménia

Kotak ieu: temposawalaédit

Eusi

KomunitasÉdit

GaleriÉdit

RujukanÉdit

Tumbu kaluarÉdit