Buka ménu utama

Dina sistim tulis Jepang, kana (hiragana) jeung (katakana) aya di tempat kalima, antara jeung , dina sistim Gojūon (五十音) modérn kumpulan kana. Dina Iroha, aya dina urutan ka-27, antara jeung . Dina tabel beulah katuhu (diruntuy dumasar kana kolom, ti katuhu ka kenca), お aya dina kolom kahiji (あ行, "kolom A") tur baris kalima (お段, "baris O").

Hiragana お.
Katakana オ
kana - gojūon
()
()

Cara ngeja お/オ ilaharna nyaéta [o]; leuwih pastina nyaéta [o̜ ̞] atawa [ɔ̜ ̝].

Form Rōmaji Hiragana Katakana
Normal a/i/u/e/o
(あ行 a-gyō)
o
ou
oo, oh
ō
おう, おぅ
おお, おぉ
おー
オウ, オゥ
オオ, オォ
オー

RundayannaÉdit

お jeung オ aslina, ngaliwatan man'yōgana, tina kanji 於.

Bentuk sejenÉdit

Dina ukuran nu leuwih leutik versi kana (ぉ, ォ) dipaké keur mora tina basa séjén nu asup kana basa Jepang, saperti フォ (fo).

Gambaran dina sistim tulisan sejenÉdit

Tempo , , , dina Wiktionary, kamus bébas.