Buka ménu utama

, dina hiragana, atawa dina katakana, salah sahiji kana Basa Jepang, nu ngagambarkeun hiji mora. Hiragana ditulis ku hij garis, sedengkeun katakana dua garis. Duanana dieja (IPA) [ɺ̠ɯ].

Hiragana る.
Katakana ル.
kana - gojūon
()
()

Catetan séjénna, saperti dina kana-u séjén, sora 'u' bisa ogé leungit; teu pati jelas diejana, sora kana ieu ampir deukeut kana sora 'r'.

Form Rōmaji Hiragana Katakana
Normal r-
(ら行 ra-gyō)
ru
ruu
るう, るぅ
るー
ルウ, ルゥ
ルー

Tempo ogeÉdit

Tempo , dina Wiktionary, kamus bébas.