Amazon mangrupa perusahaan bisnis anu maké métode online panggedéna sadunya[1]. Puseur kantorna aya di Seattle, Washington, Amérika Serikat[1]. Ieu perusahaan mimitina ukur dagang buku[1]. Kiwari produkna mingkin ngalobaan, ti mulai DVD, CD, vidéo, MP3, aplikasi komputer, vidéo game, barang éléktronik, raksukan, parabot rumah tangga, kadaharan, jeung perhiasan[1]. Ieu perusahaan diadegkeun ku Jeff Bezos di taun 1944[1]. Sanggeus ngagunakeun métode online dina dagangna, ngaranna perusahaanana jadi amazon.com[1]. Ngaran Amazon dicokot tina ngaran leuwi panggedéna sadunya[1].

Logo perusahaan Amazon.

SajarahÉdit

Saméméh ngadegkeun Amazon, Jeff Bezos nyekel kalungguhan salaku wakil présidén di perusahaan D.E. Shaw[1]. Jeff Bezos milih eureun tina pakasabanana, pikeun ngilu ancrub dina bisnis dagang dina internét anu harita keur mekar[1]. Manéhna yakin yén ieu bisnis bakal ngaronjat nepi ka 2.300%[1]. Ahirna Jeff Bezos mulai ngadaptarkeun sababaraha produk pikeun dijual sacara online. Éta produk téh di antarana compact disc (CD), pakakas komputer, aplikasi, vidéo, jeung buku[1]. Produk anu panglakuna nyaéta buku, ahirna Jeff Bezos nyieun kacindekkan rék panceg jualan buku waé di toko online-na[1].

Sanggeus dua bulan ngadeg, Amazon geus ngajual produl ka 50 kota ti 45 nagara[1]. Bulan salajeungna, daya jualna ngaronjat nepi ka ngahontal 20.000 dollar AS di unggal mingguna[1]. Di taun 1998, Amazon teu saukur ngajual buku hungkul, tapi sababaraha produk kawas DVD[1]. Lian ti éta Amazon ogé gawé bareng jeung sababaraha perusahaan séjén pikeun mekarkeun bisnisna.

Ti taun 1998, Amazon geus muka cabang sacara internasional mimiti anu ditampilkeun di Inggris jeung Jérman[1]. Nepi ka kiwari Amazon miboga bisnis online anu sumebar di nagara-nagara maju di dunya kawas Amérika Serikat, Kanada, Prancis, India, Italia, Spanyol, Brasil, Jepang, Cina, Walanda[1], Swédia, jeung nagara séjénna[1].

StratégiÉdit

Amazon mangrupakeun perusahaan publik anu kawéntar sadunya, sanggeus bisa ngéléhkeun pasar Microsoft[2]. Di taun 2020, jumlah harta Jeff Bezos ngahontal US$188 miliar[3]. Aya sababaraha stratégi Amazon, sangkan ngirut invéstor pikeun gabung jeung ieu bisnis di antarana:

Daftar RéférénsiÉdit

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r "Profil - Amazon". merdeka.com. Diakses tanggal 2021-04-30. 
  2. a b c d e f g h i Franedya, Roy. "Kisah Amazon Jadi Perusahaan Paling Mahal di Dunia". tech (dalam id-ID). Diakses tanggal 2021-04-30. 
  3. a b c Mediatama, Grahanusa. "Inilah 6 strategi bisnis Jeff Bezos yang membawa kesuksesan pada Amazon". PT. Kontan Grahanusa Mediatama (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2021-04-30. 
  4. a b c d e "5 Strategi Pemasaran Amazon yang Harus Diterapkan di Bisnismu". Paper.id Blog (dalam id-ID). Diakses tanggal 2021-04-30.