Karéta api Pasundan

Pasundan
Pasundan Madiun.jpg
Karéta api Pasundan ninggalkeun Stasion Madiun
Informasi
Sistem Karéta api antar kota
Kelas kelas ékonomi (K3)
Status Beroperasi
Lokal Daop 2 Bandung
Stasion terminus Stasion Kiaracondong
Stasion Surabaya Gubeng
Operasi
Dibuka 1997
Dipiboga ku PT KAI
Operator Daérah Operasi II Bandung
Karakter lintas pagunungan
Lokomotip CC201, CC203, CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 50-90 km/jam
Titik pangluhurna +848 (Nagrég)

Karéta api Pasundan (Aksara Sunda Baku: ᮊᮛᮦᮒ ᮃᮕᮤ ᮕᮞᮥᮔ᮪ᮓᮔ᮪) nyaéta karéta api kelas ékonomi nu ngahubungkeun Stasion Kiaracondong jeung Stasion Surabaya Gubeng.[1] Karéta api Pasundan dioperasikeun ku Daop 2 Bandung anu saméméhna ku Daop 8 Surabaya per 1 Désémber 2019.[1]

Stasion nu dilayananÉdit

Spesifikasi karétaÉdit

  • Lokomotip CC201, CC203, atawa CC206
  • 5-6 karéta kelas ékonomi (K3)
  • 1 karéta makan pembangkit (KMP3)
  • 1 karéta aling-aling (B)[1]

JadwalÉdit

Karéta api Pasundan berangkat ti Kiaracondong isuk-isuk, nepi ka Surabaya Gubeng peuting, jeung sabalikna.[1] Jadwal nu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia Basa Indonésia.

InsidénÉdit

GalériÉdit

RujukanÉdit

  1. a b c d e http://www.railway.web.id/2014/03/jadwal-dan-harga-tiket-ka-pasundan.html?m=1 (id) Diakses tanggal 26 Desember 2015
  2. a b c Kereta Api Pasundan Anjlok di Tasikmalaya (id) Diakses tanggal 26 Desember 2015

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT KAI

Tingali ogéÉdit