Buka ménu utama
Turangga
Informasi
Sistem Karéta api antar kota
Kelas éksekutip satwa
Status Beroperasi
Lokal Daop 8 Surabaya
Stasion terminus Stasion Surabaya Gubeng
Stasion Bandung
Jumlah stasion 13-15
Ruteu Surabaya Gubeng-Bandung
Operasi
Dipiboga ku PT KAI
Operator Daérah Operasi VIII Surabaya
Karakter lintas pagunungan
Lokomotip CC203, CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 70-90 km/jam
Titik pangluhurna +848 m (Nagrég)

Karéta api Turangga nyaéta karéta api kelas éksekutip satwa anu ngahubungkeun Stasion Surabaya Gubeng jeung Stasion Bandung. [1]Karéta ieu dioperasikeun ku Daop 8 Surabaya.[1] Asalna, KA Turangga mawa rangkéan éksekutip-bisnis, tapi ti taun 1999 rangkéan KA Turangga jadi éksekutip kabéh, karéta bisnis di rute ieu dipindahkeun ka Karéta api Mutiara Selatan.[1]

Stasion nu dilayananÉdit

Spesifikasi karétaÉdit

  • Lokomotip CC203 atawa CC206
  • 5-6 karéta éksekutip satwa (K1)
  • 1 karéta makan pembangkit (KMP1)
  • 1 karéta aling-aling (B) [1]

JadwalÉdit

Karéta api Turangga diberangkatkeun ti station Surabaya Gubeng soré jam 16.30 WIB jeung diberangkatkeun ti stasion Bandung peuting jam 19.30.[2] Waktu nu dibutuhkeun 13 jam.[2] Tingali jadwal lengkepna di Wikipédia Basa Indonésia

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. a b c d http://www.keretaapikita.com (id) diakses tanggal 24 Desember 2015
  2. a b c Jadwal KA Turangga (id) diakses tanggal 24 Desember 2015

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT KAI