Buka ménu utama


Nicolas Cage

Nicolas Kim Coppola atawa leuwih dipikawanoh ku ngaran Nicolas Cage (gumelar di Long Beach, Kalifornia, Amérika Sarikat, 7 Januari 1964) nyaéta saurang aktor, sutradara, komposer sarta produser pilem asal Amérika Sarikat[1][2]. Salaku aktor, Nicolas geus dua kali asup nominasi Oscar sarta puncakna mah liwat pilem Leaving Las Vegas taun 1995, ngahasil meunangkeun aktor panghadéna (Best Actor) Oscar[2]. Pintonan duét Cage jeung aktor John Travolta dina Face Off ngajadikeun Cage dinominasikeun dina Saturn Award kategori aktor panghadéba dina taun 1997[2].

Cage geus tilu kali ngajalanan pernikahan, istri munggaranna saurang aktris ngaranna Patricia Arquette tuluy Lisa Marie Presley, sedengkeun anu terahirna mah Alice Kim[1]. Kiwari Cage, dumuk jeung Kim sarta dua anakna, Kal-El Coppola Cage sarta anak ti hubungan jeung saurang mantan papacanganna, Kristina Fulton, ngaranna Weston Coppola Cage[2]. Cage ogé mingpin pausahaan pilem milikna, Saturn Films[2]. Tapi di awal 2010, Cage kabeulit masalah kauangan[2]. Cage kudu ngalunasan hutangna di East West Bank gedéna US$2.002.679,86 ku tambahan bunga gedéna US$277,95 unggal poéna mimiti ti 16 Pébruari 2010[1].

FilmografiÉdit

RujukanÉdit

  1. a b c Nicolas Cage - Rotten Tomatoes Diakses 28 Juli 2015
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt bu bv bw bx by bz ca Nicolas Cage Diakses 28 Juli 2015